Allt allt allt kommer till den som vågar vara rädd

 
Börjar läsa David Nicholls' En dag i solskenet och blir berörd på så många olika sätt att jag inte kan sluta läsa. Jag tänker på hur avgörande de där ögonblicken kan bli när man vill säga mer än vad man vågar säga, och vad det osagda får för konsekvenser. Hur det man aldrig pratar om kan bli någonting som skaver inuti i flera år. Hur det kan bli när insikter och tidpunkter inte matchar. Och när man får en andra chans men ändå inte vågar. Förutom melankoli, slås jag också av hur innerligt jag vill resa till olika platser. Och då längtar jag ännu mera till september & Kreta. 
 
För ett tag sedan insåg jag att min nästa tatuering troligen kommer att handla om mod. Och jag kommer att få spendera resten av livet för att leva upp till den. På så vis kommer den att bli ett löfte till mig själv. 

Sommarlängtan efter sommarvin

 
Dagens väder gör mig lycklig i hjärtat och får det att fullständigt svämma över av längtan. Jag vill sitta i en sommarpark och dricka rosévin och skratta med någon vars sällskap jag trivs i.

Förståelse är den snabbaste vägen till hjärtat

 
Den mest tillfredsställande känslan som existerar måste vara när ens insida blir sedd (och uppskattad) av en annan människa.

Matlycka

 
Bredbar brieost är tamigfan det bästa som har hänt sedan färdigskivat bröd.

Drömmar om aprilhimlen

 

Sesambonanza

 
 
 
Chockerade soffpotatisen med att komma hem fyra timmar tidigare än vanligt idag <3

Pappershjärta & vårhimmel

 

Wake me up




Jag kommer uppåt, jag kommer uppåt, jag kommer uppåt någon... annan gång

 
"När världen pressar på från alla håll"
 
Andrummen det senaste halvåret har varit för korta och för glesa.
 
Idag grävde stressen stora hål i mitt huvud och mitt närminne försvann. Hela veckan har jag vacklat av yrsel när jag väl har stått stilla.
 
När jag gick till tåget idag fick jag gå i snigeltakt och koncentrera mig på andningen för att inte svimma. Och det gick inte över för att jag satt ner. Väl hemma, innanför dörren, sjönk jag ihop, la mig i fosterställning och fick en panikångestattack. Kunde inte kontrollera kroppen alls. Utifrån mina referensramar och erfarenheter av stress, har det gått långt då. Jag klarar inte mer stress och press just nu. Det måste lugna ner sig.
 
Imorgon är det fredag och nästa vecka är det påsk. Jag kan bara säga halleluja. 
 

Sommarvin

 
 
Tanken som slog mig idag:
 
Nästa gång jag kommer att behöva handla vin på Systembolaget, kommer det att vara tid för rosévin. Vårrus!

Våran tid på jorden här och nu

 
"I oceaner av skit tar vi oss uppåt
tror inget om dig och du tror ingenting om mig
men vi synkar i en fylla 
och egentligen ändå är vi nu lika bra som dem"

Som en skala utan mörker

 

"A healthy relationship doesn't drag you down. It inspires you to be better"

 
Ibland har jag svårt för att se om det handlar om en ovilja att förstå, eller om en oförmåga att förstå. När det gäller mitt privatliv, så bryr jag mig faktiskt inte om vilket. Vill man göra mig förbannad på det planet, så kan man bara följa följande instruktioner:
 
Vägra se din egen del i saker och ting. Lägg ansvaret helt utanför dig själv.
 
Se istället dig själv som ett offer och lägg all skuld på mig.
 
Ta-dah - vreden är väckt!
 
 
Sådant betackar jag mig för hädanefter. 

Jag ser solen i dig

 
 Fredag. Jag upplever tvärtomet. Jag är lycklig när jag vaknar och resten av dagen blir bara sämre och sämre. Tills jag går hem för dagen. Man tänker att man har upplevt en viss aktivitet. Men när man upplever den så mycket bättre, är det som att man aldrig har upplevt den förut.
 
Ikväll. Sittdansen är total. Musiklyckan är total. Hjärtat pulserar av kärlek. Jag ler med alla tänder och jag inser hur längesen det är jag gjorde det, eller hur längesen det var jag var medveten om det. Jag blev rädd för vad jag såg, tills jag insåg att det är så jag brukar se ut. 
  
"Det finns miljoner sätt att le"
 
"Kärleken är en lyx som kanske inte alla får"
 

Jag tänker aldrig dö, nej

 
Jag känner hur jag växer. Hur jag utvecklas som människa. Jag älskar känslan. Ett tag kändes det inte bara som att jag stod stilla. Det kändes som att jag gick bakåt. Jag hörde en gång att det är så det fungerar. Du står inte stilla. Antingen går du bakåt eller framåt. Jag minns hur jag tänkte, kände; framåt är bakåt och bakåt är fel. 
 
Men nu, nu är det full fart framåt.
 
Och jag tänker, att livet nog aldrig har varit bättre än vad det är nu. 

Som en orkan kan jag svepa bort dig

 
Och när jag lyssnar på Håkan Hellströms nya singel så börjar hjärtat brinna av längtan. När maj slår över till juni ska jag se honom igen och känna en stunds intensiv lycka. 

Jag är en storm från ingenstans

 
Bara en liten gnista
Bara ett ord kan sätta eld på en skog
 
Jag kan älska dig just som den där elden

 



Lyckan i lukter

 
Som tidigare nämnt, har mitt luktsinne nu återvänt till mig.
 
När jag blir plötsligt och oväntat exalterad över någonting, så brukar jag tendera att skrika rakt ut alldeles okontrollerat.
 
Så nyss utspelade sig följande:
 
Jag öppnar ett paket och har ingen kännedom om vad det innehåller. Luktsinnet reagerar före synen och jag skriker rakt ut av ren lycka.
 
Visst ja! Jag hade ju hittat hallonlakritste och beställt hem det. Så nu kommer jag sniffa te på obestämd tid.

I reach for the horizon

 

I know that if the sky would fall, I'd survive it all

 
Idag har jag varit rökfri i en veckas tid. I morse kände jag doften av en annan människas parfym. Jag minns inte sist jag gjorde det. Men jag minns hur innerligt jag älskar doften. 
 
Den senaste veckan har jag känt mig ovanligt lugn inombords. Ibland finns där små trösklar, små hinder som gör att man gärna skjuter upp vissa saker innan man gör dem. Nu har jag bara gjort dem, utan minsta tvekan. Jag känner mig starkare än någonsin. 

Balkonghäng

 

For blue skies

 
Det är fredag och veckan har innehållit akutärenden med allt extraarbete och höga tempo som det innebär. Ändå är jag just nu pigg som en lärka. Åh, du mäktiga solsken! 

I've got nothing to do today but smile

 
 
Sitter och småfnissar för mig själv. Ibland skrattar jag högt. Jag älskar det där. Att glädjen kan vara så stark även i självhet. Även om "happiness only real when shared"
 
Jag älskar låtar som ger mig gåshud ända upp i ansiktet. Älskar låtar som också får hjärtat att knyta sig och ögonen att tåras. Jag älskar saker som känns. 
 
 
Och nu försöker mina drömmar säga mig någonting igen. 
 

Luften är fri

 
Idag fick jag ännu en anledning till att tycka att rättsväsendet är under all kritik. Skriv om hela lagboken; gör om och gör rätt. För:
 
Kontaktförbud. Det nya besöksförbudet. Som pinsamt nog kom rätt nyligen. Tidigare fick man inte söka upp personen i dess hem, men överallt annars. Numera är det som väl är inte begränsat till endast hemmet. På den tiden var offrets rörelsefrihet mycket mer begränsat än förövarens.
 
Men så är det tydligen fortfarande.
 
Vi leker med tanken. En person har kontaktförbud gentemot en annan person. Vilket i sig ska mycket till. Det kan röra sig om misshandel och till och med mordförsök. Allvarliga saker, med andra ord. Om då personen som fått kontaktförbudet sedan vistas på en plats där den vet att den andra personen vistas, och vistas där enbart för att söka upp personen i fråga. Borde det då inte betraktas som en överträdelse av kontaktförbudet? Jag var naivt övertygad om det, tills jag idag fick äran att "få veta bättre". 
 
Personen får visst vistas på samma plats. Överträdelsen inträffar först när personen tar kontakt med den andra personen, genom att prata eller gestikulera. Om kontaktförbudet även gäller hemmet, så räknas det inte som överträdelse om personen står utanför. Inte förrän personen tagit sig in i bostaden, är det en överträdelse. Och då är det väl aningen för sent att ingripa? Inte konstigt att man läser om alla kvinnor som blir mördade när samhället har så knapphändiga resurser till att skydda dem.
 
Så jag blev arg. Som så ofta på rättsväsendet den senaste tiden. Och när jag blir arg, så tenderar jag att överdriva lite. Så jag tänkte ungefär så här:
 
Ställ personen med kontaktförbudet framför mig så ska jag sparka personen i huvudet. Sen ska jag hävda att det inte fanns något uppsåt med i bilden och att det under inga omständigheter kan rubriceras som misshandel. Personen råkade helt enkelt skalla min sko, som av ett konstigt sammanträffande råkar sitta runt min fot.

Vårlyckan

 
 
Allting känns mycket lättare om solen skiner. Jag kommer på mig själv med att le i solskenet och i helgen satt jag på balkongen iklädd endast kjol och linne. Känner hur d-vitaminen fyller kroppen och sinnet med ny energi. 
 
Blir nyförälskad i quorn och dricker te som smakar äppelpaj. Håller ett barn i handen och förundras över klokheten. 
 
Slutar inhalera gift. En vanlig arbetsdag inhaleras tio stycken. De senaste två dagarna: noll. Jag vet ännu inte vad viljan vill. Det får visa sig.

Sunny skies

 

You let the spectrum in

 
 
we are shining
and we will never be afraid again
say my name
and every colour illuminates

Det finns en man som dansar när han pratar

 

Så jag sa:
 
"Alla borde dansa lite mer till vardags"

Happy up here

 
Idag är jag lite vårlycklig. 
 
Jag har också sagt högt att jag är bra. 

RSS 2.0