Botten håller mig flytande & motvinden får mig igång

 
När jag egentligen är som mest stressad går jag på spontan massage med inslag av healing. Jag öppnar upp och berättar om olika saker som sätter sig i min kropp. Hon hjälper mig igenom en ledsamhet som stormar upp så att den inte utvecklas till en panikångestattack eftersom jag är i en period då jag inte klarar av att gråta. Hon säger att jag måste börja låta ilska och frustration börja lämna kroppen. Hon säger också att jag ska lägga tillbaka ett visst ansvar där det hör hemma och inte själv ta det. Jag beställer ett tyngdtäcke och köper kosttillskott för att kunna sova. Och jag sover. Och det är underbart. 
 
Det blir till min förtjusning konstrunda i år igen och all vackerhet överallt får mina pupiller att vidgas. Vill hinna med precis alla intryck även om jag egentligen inte orkar med så mycket intryck just nu. Och jag skrattar. Från hjärtat. Och det är en underbar känsla för jag är inte säker på att det händer lika ofta längre. Förutom med världens finaste kollegor. Jag känner glädje och återhämtning. Men så gör ledsenheten sig påmind och då väljer jag att gå och lägga mig.
 
Tillbaka hemma tvingar själen mig till det ställe som alltid ger mig sinnesro. Jag ligger på rygg på någon form av träbänk och liggdansar med barfotafötter en lång stund innan jag återvänder till verkligheten. Går barfota i vattnet och söker närheten till naturen. Jag sitter senare iklädd shorts och linne på en annan bänk tillsammans med grannar och lapar sol. Jag får veta att en av mina trevligaste grannar har avlidit helt utan förvarning och direkt vill jag gå undan och hantera mina känslor inför detta. Just då sitter jag kvar men senare känner jag hur ögonen fylls upp med vätska. Och jag hinner så klart tänka, att min bästisgranne aldrig får dö. 
 
 
 

This one's for you

 
Så får jag återigen veta att situationer som tidigare skapat inre stress och hjärtklappning inte längre berör mig alls trots utebliven träning, näring, sömn och återhämtning. Mitt psyke är starkt och intakt trots fysiska obalanser. En inre styrka, som jag knappt vetat om, har växt ofantligt och utplånat tidigare rädslor. Trots den höga stressen är min hjärna alert och snabbtänkt och min tunga är lagom vass precis när det behövs. Men jag har också glömt både hur avkoppling känns och hur det uppnås. Och mina binjurar är trötta. Fast styrkan har nog alltid funnits där när andra behöver den. 
 
 

I'm a fireman and dancer

 
Möte med Tieto kring nytt verksamhetssystem stimulerar min hjärna och får det att klia i mina fingrar, det är bodypumptisdag med efterföljande bubbel med en av de allra bästa och Moder Natur är strålande vacker. På fredag har jag mitt livs förhandling och det är bara början. Jag kommer att ge mitt allt för dessa barns bästa. 

En exploderande vår

 
 

I don't wanna be buried in a pet cemetary

 
Så äntligen börjar våren synas och kännas och jag vill kunna njuta av varenda sekund. Fredagen bjuder på både toksöta katter, Pinchos och bio på Roxy för allra första gången så lyckan blir total. Just nu prioriterar jag sömn och vila framför träning och kanske är det just det som gör att jag överlever så bra. Men jag längtar efter att springa igen. 
 

Thank you, thank me

 
 
Jag vill tacka denna dag för insikten att det inte längre finns någonting jag inte klarar och att ingen stressituation längre försätter mig i hjärtklappningsläge. Så jag vill därmed tacka både kropp och psyke för utmärkt samarbete. Jag vill också tacka för ännu fler doser av hundhångel samt gapskratt som får mig att sätta mig på huk en stund. 

Djur är evig lycka

 
Det är en oro som äntligen kan lägga sig något för att jag äntligen har mandat att agera, det är skratt med kollegor som känns i magen och som får mig att vika mig dubbel både gående, stående och sittande, det är en återfunnen känsla av värde, det är en förmåga att stänga av det som tar energi, det är en känsla av vår, det är årets första solbränna och det är frekvent kel med djurbebisar och djur. Universum ger mig sannerligen vad jag behöver när jag behöver det. 

RSS 2.0