Kattkalas

 
Världens finaste Ragdollplutt fyller 2 år idag!

När jag slår upp ögonen

 
 

Vårblommor



















Lugnet som ersätter stormen

Lukten av regnvåt asfalt. Lukten av sköljmedel. Jag skrattar med hjärtat men ser en trött spegelbild. Känner inte igen mig. Tittar bort. Har hjärtklappning. Inombordspanik. Sedan lugn som breder ut sig. Samtidigt orkar jag med att inte stänga ute alla intryck. Vissa stimuli får jag leva med. 

Här kommer lyckan

 
Lycka är när mammi har en ledig helg så jag kan umgås med henne och pappi. 

Grey's Anatomy S11E21

 
Det fanns en tid då jag grät väldigt ofta åt tv-serier. Det är flera år sedan nu. Jag har trott att serierna har blivit sämre allt eftersom. Att de inte berört mig på samma sätt. Men jag inser nu att det är jag som har varit annorlunda.
 
Jag har haft nära kontakt med mina känslor. Men jag har inte haft nära till tårar, till ledsamhet. Men nu har jag det. Så jag gråter igen.
 
Jag går på massage dagen efter jag varit riktigt ledsen. I slutet av massagen kan jag knappt andas. Det blir ett slags tryck över bröstet och till slut får jag anstränga mig för att dra in ordentligt med syre. Jag berättar det för massösen, och hon förklarar att hon känt av det själv. Att hon känt av mig. Känt sig ledsen och tung i armarna. 
 
Och gråtandet fortsätter.

Att fira fredag

 
Idag struntar jag i konsekvenserna. Och linsbiffar är min nya kärlek.

Så vackert att det nästan gör ont

 
 

Kontraster

 
 

Min lojalitet kommer alltid ligga där och inte hos enskilda personer

 
 

I will meet you there

 
 

Every time the rain falls, think of me

 
 

Fredagsmys

 
 
 

Ännu en jobbig avtackning

 
Det var vackra tal, kramar och fuktiga ögon. Hon satte ord på det jag kände, att någonting klickade mellan oss. Vissa människor springer rakt in i hjärtat på en, det är bara så. Och hon var en av dem. Jag arbetade inte nära henne, jag träffade inte henne dagligen, jag tillhörde inte hennes arbetsgrupp. Men jag kände en stark tomhet i bröstkorgen när jag gick hem idag. Bakom solglasögonen brände det till i ögonen på mig. För det gör ont när fantastiska människor försvinner ifrån ens vardag. Det gör obarmhärligt ont. Men jag önskar henne all lycka i framtiden.

My sunshine

 
Min fina kollega ordnade frukost till mig idag.

Pasteller

 
 

Beauty

 
En vår missade jag dem. Så jag får kompensera nu.

Motto

 
Jag är där jag behövs.

Meet me under the cherry blossoms

 
 

Solenergi

 
Jag går hem från jobbet i bara linne. Sitter på en solvarm trappa med solen i ögonen. 
Varenda år är det som att vakna ur en dvala. Som att någonting dött får liv igen. Och det är ju precis så det är.

Tyskland

 
 

Påskhelg

 
 

Suddenly the world is such a perfect place

 
Som liten försökte jag alltid göra mig osynlig. Var det någon superkraft jag drömde om så var det just osynlighet. För överallt fick jag till mig att jag inte skulle synas, inte höras. På grund av mitt biologiska kön, bland annat. 
 
Därför har mitt vuxenliv varit ganska omtumlande. Människor har sett och uppmärksammat min intelligens och kompetens. Det händer nu också. Och jag är inte van vid det. Andra människor tror mer på mig än vad jag tror på mig själv. Och jag ställs inför valet; ska jag tro på dem eller fega ur? Jag väljer att tro på dem. Väljer att tro på mig själv. 

Som jag känner det nu

 
Jag är lycklig. 

Firar vår

 
 
 

Still alright



 
 

Bästa någonsin att dela säng med

 
Vi är numera sängsambos på heltid. Halva sängen kräver hon, och hon får den så gärna. Älskade gryn.

Seize the day

 
Jag har varit med om ett bryskt uppvaknande. Jag har nyligen varit med om en av mitt livs mest påfrestande dagar rent känslomässigt. Sedan dess har jag kunnat vara fokuserad igen. Och positiv energi har strömmat min väg. Jag känner en djup sorg. Men jag känner också tacksamhet och glädje. När det är som mörkast, ser en också ljuset som klarast, skarpast. 

Världsautismdagen

Det finns blandade åsikter kring dagens dag, World Autism Awareness Day eller Världsautismdagen. Enligt vissa källor är dagen skapad utav ”Autism Speaks” som är en NT-ledd organisation som ser autismspektrumtillstånd som renodlade defekter som det gäller att kunna bota. 
 
Dagen bör i stället uppmärksammas enligt följande citat:
 
"Låt oss tillsammans med personer med autism, deras familjer och deras företrädare bilda en gemenskap av röster för ökad medvetenhet och förståelse. Låt oss också se på oss själva och omvärdera våra egna och våra samhällens attityder så att vi kan göra oss av med de fördomar som ligger till grund för diskriminering av personer med funktionshinder. Låt oss förbinda oss till att skapa ett rättvist samhälle som bryr sig om och som kan ge sann värdighet och rättigheter åt alla."

RSS 2.0