Step into my new office

 
Jag tycker om att cykla. 

End of an era & the beginning of another

 
Här sitter jag en sista gång (eller blir det inte så, verksamhetschefen räddade den så att den får finnas kvar i verksamheten men i andra lokaler) i Annes mysfåtölj. På måndag flyttar vi in i nya lokaler och jag ska börja cykla på min otroligt snygga cykel. Jag har nog inte cyklat på över tio år så det kan bli spännande. 

The mask

 
 
Mina favoriter är hemma från sin Mallorcaresa igen så självklart spenderades fredagskvällen med dem. Den bästa humorn finns helt klart inom familjen. Och nu är jag en mask och en Buddha rikare <3

Synkroniserad slitenhet

 
 
 
 

Socker

 
 

Sweet child o' mine

 
Ragdollen här hemma sover alltid på en matta i sovrummet, bredvid min säng. Är hon inte uppe i sängen hos mig, så är hon där. I morse när jag vaknade, var mattan borta. Jag anade att hon lyckats skjuta in den under sängen, så det var första stället jag letade på. Mycket riktigt. När jag drog ut den, låg hon på den. Som jag älskar hennes knasighet. 

Your heart starts to break

 
Mitt hjärta går sönder lite när det lilla barnet återigen kryper upp i min famn och vägrar släppa taget. För det är så bitterljuvt. Det ska inte vara så. 

Fire water burn

 
 

Så som jag alltid känner det i augusti

 
Jag har höstlängtan. Vill se träd stå i brand och känna tunn, kylig luft i lungorna. Känslan av pånyttfödelse och nystart. Som att cellerna förnyas och jag skriver första raden i ett splitternytt anteckningsblock. Tända ljus och filtmys. 
 
Summer, we're over. 

Holy crap on a cracker

 
"- How do you feel?
- I don't understand the question".
 
- Sheldon Cooper
 
Kanske att jag ser om en av världens bästa tv-serier från början för tredje eller fjärde gången. 
 

Promenader i mitt hjärta

 
 

På tal om krisen i kommunen

 
Läs

I waited a long, long time

 
Känslan när en jobbat sex dagar av sju och långt över fyrtio timmar. 
 

För det är så jag känner mig i förhållande till andra människor

 
Men jag skulle inte vilja ha det annorlunda. Normen måste dö.
 

Mer att spara

 
"Alla behöver fler som dig i sina liv"

och
 
"du är helt underbar"
 

Jag har svårt för vackra ord som riktas mot mig men jag sparar dem alltid. Nästan, i alla fall.

De finaste

 
 

Ord att spara

 
"Tänk på en sak, jag tycker du aldrig aldrig ska ändra på dig. Din personlighet o hur stark du är är faktiskt så fint".

Hela vägen nyponbuskar

 
 

När världen borde stanna still

 
 

Balsam för själen

 
 

Countdown

 
Om två veckor är detta mitt nya kontor och min nya utsikt. 

Sacre bleu

 
Nu har den här gamlingen lärt sig att hoppa upp på taket från balkongen. Tiden då katterna fick balkonghänga obevakat är med andra ord över. 

Eloge till mig själv

 
Jag hör från flera håll att jag ser mycket piggare ut nu när jag kan äta. Yaaay. Jag måste säga att jag är otroligt imponerad över att jag under alla år aldrig har blivit bitter (bara i stunder) utan alltid haft nära till skratt trots att jag haft en daglig kamp när det gäller mat. Jag är så jävla bra. 

My partner in red

 
Igår blev jag tvungen att avtacka en helt underbar kollega och jag befinner mig nog fortfarande i förnekelse. Om en har en dålig dag, behöver en bara gå in till henne på hennes kontor och fem minuter senare går en gapskrattandes därifrån. Hon, som lämnar små presenter bredvid ens tangentbord och som kramar om en av glädje efter semestern. På måndag kommer det eka tomt i korridoren och i hjärtat men förhoppningsvis får hon blomstra dit hon ska nu.
 

There's too much beauty to quit

 
Jag har äntligen någon att gå kvällspromenader med och som visar mig nya vyer. 
 

Shut up and dance with me

 
Jag hade glömt hur underbart det är med kvällspromenad. 

Vackerhet

 
Det är någonting väldigt vackert med när en ettåring kryper upp i ens famn bara för att krama en länge, länge. 

Kärlek

 
 
 
 

Back to business

 
Balkonghänger med bra böcker ända in på kvällskvisten för att sedan laga god mat till bra musik. Så avrundar jag tidernas bästa semester. 

Before I forget

 
Det är spännande när ens dagdrömmar slår in och blir verklighet. 

Kräftskiva

 
"Ge mig tavlan nu, annars spikar jag upp dig på väggen och ramar in dig"

It's happening again

 
 
Hatbrotten har ökat och romer fortsätter med att utsättas för våldsbrott. Jag skäms över det här landet. Jag skäms så in i helvete över hur svenskar, som har det bra jämfört med många andra länders invånare, hanterar människors fattigdom och utsatthet genom att sparka på dem. Privilegierade, empatilösa as. Samtidigt är jag fruktansvärt rädd över att se hur långt normaliseringsprocessen har gått, hur gränserna hela tiden flyttas. På något sätt måste detta vända. Jag vet bara inte hur. 

He had it coming

 
- Skriv inte mer till mig. Någonsin.
- Varför inte? :P
- Är du så intellektuellt underutvecklad så du inte förstod innebörden av det jag skrev? Okej, då provar jag ett annat sätt; schas!
 
Det är tydligt oerhört svårt för vissa att respektera andras gränser. And I'm done being nice. Det där föraktet jag skrev om; den här personen är detta personifierad. Och jag anser mig ha rätten att slippa ha sådana i min närhet om jag kan välja. 

Hurra

 
Min tuss fyller 11 år idag.

Förtydligande:

 
Var ligger mitt förakt?
 
Det ligger inte hos män, och har aldrig gjort. Mitt förakt ligger hos människor som tycker att de är mer värda än andra. Som tycker att de förtjänar mer än andra. Som föraktar de som inte har samma begåvning, samma sociala status, samma ekonomiska status och därmed tycker att de tidigare nämnda inte har samma rättigheter. Som föraktar kvinnor. Som föraktar transpersoner, HBTQ-personer. Jag känner sådant förakt så jag kräks i munnen. Min kamp handlar alltid om att höja grupper som är förtryckta i samhället. Men det innebär också att jag inte kan ha respekt för dem som motarbetar detsamma. Fast det handlar inte ett uns om hat, för jag lägger min energi på bättre saker. Men min respekt finns inte där heller. Tycker du att du är mer värd/har mer rättigheter för att du tillhör normen så kommer jag att tycka att du är ett as. Svårare än så är det inte. 

De som tycker att de förtjänar privilegier på bekostnad av andra kan brinna i helvetet

 
"Ett förtydligande behövs tydligen så here goes; när en påtalar ett köns strukturella hat mot ett annat kön så är en inte "könsrasist" och när en påtalar ett partis rasistiska hat mot en viss folkgrupp så är en inte rasist".
 
Det här fick jag precis skriva på Facebook. På riktigt. För så kognitivt begränsade är normalbegåvade människor. Med denna utveckling i Sverige kommer jag sannolikt fly landet om några år. För här får jag inte finnas. Jag uppfattas som kvinna eftersom jag har livmoder och då har vi patriarkatet, vi har könsmaktsordningen som vill inskränka det kvinnliga könets rättigheter, som jag uppfattas tillhöra. Vi har dessutom de blåa partierna som vill detsamma. Och SD, så klart. Så har vi det faktum att jag aldrig identifierat mig som kvinna utan som ickebinär (google it), vilket gör mig till transperson. Utöver det har vi en massa andra förtryck också, som jag inte drabbas av personligen men som jag kämpar för. Rasism. Funkofobi. Homofobi. Förtryck mot unga, att deras känslor inte är att ta på allvar. 
 
Men det är för viktigt att skydda sitt eget privilegium för att tänka på andras, och att prioritera att alla får samma värde. Fuck you very much. 
 
 
 
 
 

Dagens sommarprat

 
"Det är klart jag är feminist, jag har ju hjärna"
 
- Liza Marklund
 
Sanna Lundells och Zara Larssons är också otroligt bra.
 
För övrigt; det mest provocerande jag vet just nu, förutom det faktum att SD tillåts sprida rasistisk propaganda i Stockholms tunnelbanor, är privilegierade män som piper över att kända män, som uttrycker kvinnonedsättande åsikter, bemöts av kritik av kvinnor för sina kvinnonedsättande åsikter, medan kända kvinnor, som uttrycker vilken åsikt som helst egentligen, utsätts för hat från män i form av hot om våld, våldtäkt och mord. Skaffa perspektiv för i hela helvetet. 

Perfekt måndag

 
 
 

Jag kan fortfarande höra hans skratt i huvudet

 
 
Idag skulle han ha fyllt 80 år, fina farfar <3

RSS 2.0