Kicken, vart tog den vägen?


Vissa dagar går tankarna inte att styra för fem öre. Känslan av total meningslöshet tar över mig och jag vet inte hur jag ska rubba den. Då är det tur att man har fina vänners ord och möjligheten att titta på fotboll i sällskap av härliga människor och öl.

En av mina mest aktiva försvarsmekanismer är att undvika att ha förväntningar och förhoppningar. Men ändå är det så otroligt nedslående när längtan går i kras. Som att någon slår undan fötterna på en. För det är ju så människan fungerar - för att finna någon mening i tillvaron måste man ha någonting att se fram emot, någonting att sträva efter. Ibland blir min framtid tom på visioner.

Det hela bottnar i att jag behöver ett arbete, ett syfte.

Luke, I'm your father


Sci-fi-mässan gjorde mig alldeles exalterad så nog bor det en nörd i mig ;) Vi fick inte bara se Darth Vader och Stormtroopers, utan också Hipp hipp-snubbarna precis utanför. Annars såg det ut såhär:














Jag fyndade:




Men när vi stod i kön till Robert Englund ångrade jag mig lite för jag hade inte längre råd med hans autograf. Morgan var då världens snällaste (och jag har nog fortfarande inte smält det direkt) och gav sin autograf till mig, med bägge våra namn.



En helt fantastisk dag med massvis med skratt, som sedan avslutades med vinkväll!

Pälskling




Return of the nerds


Nu drar jag snart på Sci-fi-mässa i Malmö. Evenemanget i ära har jag nördat till det med någon variant av prinsessan Leias frisyr (vilket dock inte syns på bilden).


Erase / rewind


Nu provar jag på kastanjebrunt hår en runda:

Everything I do


YMCA


Underbart roligt :)


lolpics.se

Bird is the word!


Family Guy S07E02 - herrejävlar i havet vad roligt! :D

Pris ske skatteåterbäringen!


Jag ska få 4530:- tillbaka i skatt. Det känns inte dumt alls, såhär i arbetslösa tider :)

Jag är förälskad i livet


Nu är mars som jag minns den - idag kan man sitta utomhus i bara linne och jag har hittat vårtecken i trädgården i form av snödroppar och videkissar. Underbart!

Spot on


"Bergsaskpersoner är flexibla människor, de kan anpassa sig till alla situationer och gör det bästa av dem. De försöker alltid att leva i harmoni med sin omgivning och upprätthålla balans. De är kunskapshungriga och nöjer sig inte med ett ovetande svar. På äldre dar är de kända för att vara bra diplomater och kloka, deras råd är alltid välkomna.

De är värdefulla för sitt grannsamhälle, de är utbildade och respekterar sin omgivning. Deras styrka finns i diplomatin och organisation. De är fenomenala medlare, de förstår alltid båda sidor.

Bergsaskpersoner är alltid bekymrad över dess balans, därför har de svårt att ta snabba beslut. Deras eviga omtänksamhet hindrar dem att agera i hastiga situationer. Om de inte hittar en omgivning där deras talanger fungerar väl kommer de bli konfliktsrädda och hålla sig i skymnundan.

De är sanna romantiker med stort intresse för kärlek och känlor. De är den perfakta partner såvida man inte ser känslighet som en svaghet. Deras strävan efter harmoni berikar relationen och ingen behöver beakta att vara någon dom inte är".



Jag är alltså en bergsask enligt mitt födelsedatum.

National draw a mustache on your finger day


Det är visst det idag. Så då ska väl inte jag vara sämre än att jag ritar en mustasch:


Hungry eyes


Eftersom min älskling ska vara iväg ända till söndag kväll (vilket är sjukt länge i vår värld), bestämde vi oss för att lyxa till det igår kväll:



Dock är jag inne i mitt värsta IBS-skov någonsin, så mitt i natten fick jag så snällt spy upp allting igen. Mysig information.se. Jag brukar få skov emellanåt så att jag under perioder får låta tarmen vila och försöka att inta endast flytande föda. Denna gång har jag dock trotsat i flera veckor eftersom mat är så förbannat gott. Jag har blivit för duktig på att leva i nuet så att jag tillfälligt kan ignorera konsekvenserna. Mindfulness var det väl?

För IBS eller inte - mat är något av det absolut bästa jag vet.

Modest mouse


Arbetsintervjun var jättetrevlig och jag tycktes göra ett gott intryck, men sedan vet man inte vilken konkurrens man har. Jag anser ändå att det är klienterna som är i fokus och därför ska få den som är mest lämpad för arbetet med dem. Om upp till fem veckor får jag besked, men om inte annat så fick jag ett fint pepptalk av Morgan:

"Du grejar det här Caroline! Du är bäst, du är precis den dom söker! Du är otroligt begåvad och dina kunskaper är din passion! Jag är helt övertygad om att om du verkligen vill så är jobbet ditt! :D :D :D"

Never knew I could feel like this, like I've never seen the sky before


Jag älskar när han kallar mig älskling på sin vackra jämtländska.
Och jag älskar när han svär.
(Och han har med säkerhet aldrig fått så underliga komplimanger som av mig)


Denna vecka slår vi rekord i att vara ifrån varandra så när vi låg omslingrade i en sista kram passade han på att säga att han älskar mig över allt annat.

Vardagslyx en måndagskväll



Arbetsintervju


Imorgon ska jag på min allra första arbetsintervju sedan examen angående ett jobb som jag absolut skulle vilja ha. Oavsett om den leder någonvart, så är det otroligt roligt att äntligen bli visad intresse av en arbetsgivare samtidigt som man blir en erfarenhet rikare.

Uppgradering




Jag har investerat i en ny leksak för efter fem år har jag tröttnat på motionscykeln.

I need some fine wine


Idag har jag spenderat hela förmiddagen på soffan för att bli av med min ovälkomna feber. Ikväll ska nämligen Morgans band ha releaseparty för sin nya skiva och spela live, och det tänker jag inte missa!



För en timme sedan mådde jag som ett vrak men nu är det full partymundering som gäller.
Slutsats: Ipren hjälper.

La vie en rose



Funtastic


Jag insåg just att jag har en inbyggd webkamera i min nya dator...



Det är dock roligare att vara fem-sex stycken samtidigt och leka med sånt här. Malins fest är bevis på det:


PS: Det är nästan så färgen på min tunga avslöjar att jag druckit rödvin... DS

You get what you give


Åh, vad jag uppskattar spontana sötsms!

Det är andra dagen denna veckan, och det är två av mina favoriter som står för dem. Man blir så glad!

Sluta tänka på saker runt omkring dig, börja tänka på saker som är


Gårdagens slutsats:

Dålig humor är den bästa humorn!







Ibland är mitt psyke en väldigt trevlig plats.
Då känner jag mig levande.


Och det är fint när man druckit en hallonsmoothie och resterna formar en söt liten vänsterfot längst upp på glaset.

This too shall pass




Jag älskar mina frukostar, även om jag numera (eller som alltid?) får ont i magen oavsett vad jag äter.
Jag börjar dagen med att förstöra den direkt, men på ett njutningsfullt sätt.
Man kan ju inte få allt.


Stämband


Ibland räcker det med att bara berätta hur man känner,
för att få sinnesro.


The twinkling of starlight


I lördags fyllde min Malin 19, så i fredags hade hon en gedigen födelsedagsfest med tacopaj och webcamsposeringar, följt av en av de mest skrattfyllda frukostarna jag någonsin har upplevt. Livet som arbetslös skapar inga rikedomar, så i present av mig fick hon ett personligt berlockarmband och en akryltavla.





Lördagen bestod av hemlagad pizza och ett sista besök hos Sara & Tjombi innan de flyttar till hus nära mig.


General Idea


Det här bara måste sägas: How I met your mother är helt underbart! I synnerhet S03E09 :)

Kamp eller flykt?


Det jag känner just nu är meningslöshet och total avsaknad av hopp.
Jag har tillfälligt gett upp, slutat kämpa, slutat vara aktör.
Jag ger upp, för jag vet inte hur jag ska bära mig åt.
Hur går man vidare utan respons? Hur gör man?

Dagens frukost




Och det här är drycken i mitt liv:



Crazy - all the best people are


Jag hade inte de bästa förutsättningarna när jag satt i Bromölla igår och såg Alice in Wonderland i 3D. Jag var energilös, hade värk och var under större delen av filmen dessutom kissnödig. Men filmen bjöd på en hel del humorinslag som jag annars skulle ha skrattat hjärtligt åt. Och jag älskade verkligen budskapet om att de bästa människorna i världen är en smula galna ;) Drottningen var klockren även om Johnny Depp, som väntat, gjorde hela filmen.




Fobi


Väckarklockan har ringt två gånger men vi ligger kvar i sängen, vi har tid att snooza. Min högerarm är placerad längs med väggen med handflatan uppåt och plötsligt känner jag en tyngd i den. Ögonen söker sig till högerhanden och i det läget vill jag amputera den. Min kanske enda och ganska extrema fobi, som jag hittills lyckats undvika även om det varit nära, har slutligen ändå blivit verklighet. I handen har nämligen en stor källarspindel landat. Paniken i kroppen är ett faktum men jag kan inte röra armen, jag kan bara börja anda så intensivt att Sesam hoppar upp till mig och oroligt söker min blick för att se att jag är okej.

Jag har alltid sagt att den dag jag vidrör en spindel, kommer jag behöva gå i terapi en lång tid efteråt. Det är inte spindlarna i sig som står för den irrationella rädslan - det är att röra vid dem. Just nu vill jag bara bli av med känslan av tyngden i min hand, som etsat sig fast. Jag vill inte vara så äcklad av det hela som jag är, men fobier är ändå fobier. Och det här är det absolut vidrigaste jag någonsin har upplevt.

In the year 2525



Igår överraskade Morgan mig med sushi och för hans del var det en premiärsmakning som gick hem hos smaklökarna. Att dricka kaffe och prata med en person som är på samma plan som en själv, är definitivt en av mina favoritsysselsättningar, och det fick jag göra inte bara en, utan två gånger igår. Djur som bråkar om ens uppmärksamhet är också trevligt ;)

Fade away


Det jag fruktar mest för min egen skull är att en annan människas beteende ska få mig att känna mig lika värdelös, osynlig och meningslös som några fått mig att känna genom livets gång. Ibland har jag oerhört svårt för att ignorera allt som tyder på det och känslan återkommer. Jag får en fysisk reaktion och det känns som att hjärtats väggar håller på att vittra sönder. Kan känna exakt hur mycket det sliter inuti. Det är så tungt att bära att jag får svårt att andas. Föreställer mig hur lungorna är små plastpåsar som det gått hål på.

Mina försvarsmekanismer ligger i hårdträning så att jag lättare ska kunna blockera. Men jag vill ju inte behöva dem. Och jag vill inte behöva vara stark precis hela tiden. Jag vill bara känna att jag existerar.



Så jag lyssnar på skivan som påminner om hur det var när smärtan höll en vaken om nätterna. Man måste få bekräfta även de negativa känslorna. Det är också då samma rader spelas på repeat i mitt huvud:

"I want you to notice when I'm not around
I wish I was special
you're so fucking special

but I'm a creep
I'm a weirdo
what the hell am I doing here?
I don't belong here"

Ooh jag ler mot dom för allt här i världen verkar redan gjort


Överlägset bäst låtar just nu:


♥ Hästpojken - Gitarrer & bas, trummor & hat (fortfarande)
♥ Shout Out Louds - Walls
♥ Thåström - Alla vill till himlen
♥ Debevara - Inre inret
♥ The Sunshine Underground - Commercial breakdown
♥ Ok Go - This too shall pass
♥ Balloon Farm - A question of temperature
♥ New Radicals - You get what you give


There's a wall and you just run through it





"whatever they say we're the ones building walls
whatever they say we're the ones who never say no
to get to know yourself you've got to run away
never trust anyone
so run away
run run run run run run"

Dagens frukost



Här kommer solen



Trots att det är en minusgrad, är det ändå väldigt behagligt att sätta sig utomhus på en solvarm trappa bredvid en kelen katt som sträcker ut sig och samtidigt ha solen i ögonen och lyssna på tonerna från ett vindspel eller två.

Jag smuttar på ett glas rött och ler med hela ansiktet åt 500 Days of Summer och inser att jag numera verkligen inte kan bevittna en filmkyss utan att sakna/längta efter smaken av hans tunga.

Take me out tonight where there's music and there's people


"and if a double-decker bus
crashes into us
to die by your side
is such a heavenly way to die
and if a ten-ton truck
kills the both of us
to die by your side
well, the pleasure - the privilege is mine"

- The Smiths

The animal song


Djur är verkligen bland det bästa som finns. Djur och barn.













I have a very important date


Nu har jag bokat biobiljetter. På onsdag ska jag få se fantastiske Tim Burtons version av underbara Alice i Underlandet. Iklädd 3D-glasögon och hans hand i min.


Jag älskar mat


Mat och smoothies. Åh!


Les Poupées Russes II


"I know you're not always perfect. I know you have tons of problems, defects, imperfections... but who doesn't? It's just that I prefer your problems. I'm in love with your imperfections. Your imperfections are just great!

I know most girls they get weak on their knees for what's beautiful, you know, that's all they see, that's all they want. But I'm not like that. I don't just see what's beautiful. I fall for the other stuff. I love what's not perfect. It's just how I am"

Snälla, kom närmre


Och nu, när solen skiner som den gör, bara måste jag lyssna på Säkert!s Vi kommer att dö samtidigt eftersom den ökar glädjehalten i hjärtat.




Mon amour


Sesam välkomnar våren och bara genom att existera är han så vacker att mitt hjärta nästan brister.






Colours





Le soleil est arrivé


Jag skymtar gräs för första gången på evigheter och solen tittar fram - vad glad jag blir!
För nu ser det ju faktiskt ut såhär:



Who's at the door, who did you open it for?


Shout Out Louds har släppt nytt album och låten Play the game är en smekning för trumhinnorna. Ibland måste jag ta paus från mina aktiviteter enbart för att lyssna på den.

Les Poupées Russes


"Att skriva bringar ordning i kaoset"

An Education


Såhär vill jag också ha det när jag är i Paris!


Gourmande




Socionomexamen


Idag har jag fått mitt efterlängtade examensbevis!


Mysterious skin




Om hur vissa väljer att förtränga medan andra manipuleras till att tro att vissa saker är fullkomligt normala.
Om sexuella övergrepp på barn och vilka konsekvenser det får.

Den var... stark. Lämnar mig tom på uttryck, men inte på avtryck eller intryck.

Printemps, s'il vous plaît


Solen skiner utanför fönstret och nu vill jag ha vår som ser ut ungefär såhär:




Come oh summer come oh now, stay all winter with me


Jag lär mig hela tiden nya saker om fibromyalgi. Kan se tidiga tecken som jag förbisåg när jag ignorerade smärta sådär som jag alltid gjort.

Idag: efter en vanlig rutinundersökning hos tandläkaren har jag nu, på grund av fibromyalgin, ont i alla mina tänder. Men eftersom jag är befriad från smärta i övrigt, är klagomål inte på sin plats. Dock är det intressant hur de minsta saker, hur en lätt beröring, kan framkalla sådan enorm smärta. Eller ja; det handlar ju egentligen om att en själv har förhödja smärtimpulser.

Efteråt gick jag och strosade runt i affären. Utforskade sortimentet på ett sätt jag nog aldrig gjort förut, i syfte att vidga mina vyer och smaklökar. Det har blivit för mycket njutning av bröd och diverse på sistone, och min kropp har inte mått bra av det. Det är dags att återuppta smoothies med linfrön och gröt med frukt, bär och nötter.


Nu försöker jag lära mig att uppskatta den brittiska serien Skins och efter att ha kommit en bit in i andra avsnittet känner jag fortfarande mer ångest än förtjusning.


Idag är det mars och då brukar luften smaka vår och sommargrus. Jag ser inga vårtecken alls. Hör en envis vind och ser höga snödrivor som börjat svartna. Det är i mars som jag brukar kunna sitta på uteplatsen iklädd linne och dricka kaffe. Men det finns hopp. Mars har ju bara precis börjat.

När jag undrar vad du ser hos nån som mig


Så anlände jag till Malmö och Markus Krunegård-konserten närmade sig med stormsteg. Vi satt och pratade över några glas vin hemma hos Sara innan vi traskade till KB. Bästa adjektivet jag finner för att beskriva konserten är helt enkelt underbar. Ibland kan jag önska att man kunde känna samma känsla när man sitter hemma och lyssnar, men det är såklart en omöjlighet. Efteråt valde vi SingStar och vin hemma hos Sara framför ett dansgolv med hög musik. Jag tycker bättre om en sådan atmosfär en den som infinner sig på krogen.




 

RSS 2.0