När mörkret faller

 
När det blir som mest påtagligt hur många antifeminister och rasister idioter som existerar runt omkring mig, undrar jag också hur jag själv ska orka fortsätta existera. 

Och det faktum att SD:s Björn Söder är utsedd till andre vice talman i Riksdagen får mig att vilja krypa ihop i fosterställning och kräka ut mina inre organ. 
 
Winter is coming. 

Vad är problemet?

 
Kränktheten över att rasism klipps bort ur Pippi Långstrump låter inte vänta på sig. Kan folk sluta bli kränkta över att de inte får förtrycka? 

Bones S10E01

 
Alltså, kan tv-serierna jag följer sluta ha ihjäl karaktärer jag tycker mycket om? 

Ikea, höstmys & heminredning

 
 

Längtan skala

 
Jag blir så förtjust när det kommer stunder då jag som vuxen kan längta lika mycket efter någonting som jag kunde göra som barn. Lite så är känslan inför morgondagens stundande Ikea-besök. Att vistas i offentliga miljöer bland andra människor brukar framkalla helt andra känslor, kan jag säga. 

Och utan henne vore jag ingenting

 
Kontoret och hemma.
 

And all at once, summer collapsed into fall

 
Graderna sjunker. Med den kalla luften följer den där höstkänslan. Den som, trots kylan, känns som en varm kram. Löven faller runt omkring mig och sticksigt tyg möter min hud. Precis som det ska göra. Obekvämt men välbekant. När kvällen kommer längtar jag efter lotusställning och mjuk päls. 
 
 
 

Det vackra fyller våra hjärtan tills de brister

 
Jag älskar henne till månen och tillbaka. 

Tesöndag

 
 

Om vikten av engagemang

 
Många gånger kan mitt arbete kännas tröstlöst. Barns rättigheter prioriteras inte särskilt mycket i vår lagstiftning. Vuxnas har alltför ofta företräde. De som fattar de yttersta besluten saknar ofta den kunskap som krävs för att kunna göra en bra bedömning. Precis som i allting annat är även prislappen en avgörande faktor. I takt med att välfärden har monterats ner, har trycket på socialtjänsten ökat. Överallt i landet befinner sig socialtjänsten i kris, men i media talas det nästan ingenting alls om detta. Åtminstone alltför lite i förhållande till vilka konsekvenserna blir. 
 
Oavsett alla de faktorer som försvårar mitt arbete, så kan jag välja att fokusera på det lilla jag kan påverka. Och det är mitt engagemang. Jag tror att det är en hel del som skulle säga att jag engagerar mig för mycket i mitt arbete. För mig är hela idén absurd då det är människor jag arbetar med. Kan en engagera sig för mycket? Kan en över huvud taget göra någon skillnad om det inte finns ett engagemang? Vissa människor stannar hos mig. Jag undrar hur det går för dem även om jag inte finns kvar. Och många gånger kan jag undra om jag agerade på ett sätt som gynnade dem, eller om jag hade kunnat göra annorlunda. Därför är det så fint när en får respons av dessa människor. När en person säger att ens engagemang och stöd gjorde en stor skillnad, då finns det ingenting annat som känns mer meningsfullt. Jag kanske inte alltid har kunnat erbjuda människorna jag möter rätt hjälp, men flera av dem har sagt just detta. Att stödet och engagemanget gjort en skillnad. Och så hamnar jag i ett sammanhang med nya människor. När jag berättar vad jag arbetar med efter att ha fått frågan, berättar en person lite om sin bakgrund och blir rörd när hen pratar om sin socialsekreterares engagemang. Så jag kan inte dra någon annan slutsats än denna; engagemang är avgörande. 

Vi måste bygga ett inkluderande samhälle

 
Jag har sedan unga år kämpat för människor i utanförskap. Jag hade kunnat välja det lätta alternativet genom att anpassa mig efter normen och därmed få vissa privilegier, dvs ge efter för konformitet. Men jag valde alltid den andra sidan, för det var viktigare. 
 
Efter valet var jag ledsen i flera dagar. Det gjorde så ont i mig att det finns en så stor del av befolkningen som förespråkar hat och exkludering. Men ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag vilka mekanismerna bakom det hela är. Den delen representerar en annan form av utanförskap, och är ändå en del av dem jag kämpar för. Det är bara så att de sparkar i sidled istället för uppåt. Istället för att se att välfärden monterats ner och att klyftorna ökat i samhället, hittar de snabbt en annan lättillgänglig syndabock. I svensk politik är det därför nu viktigare än någonsin att bygga ett samhälle som inkluderar alla. Jag vill i alla fall ha ett samhälle som bygger på kärlek och inkludering, inte ett som bygger på motsatsen. 

Normbrytande beteende

 
Jag har i princip alltid älskat doften av "herrparfym". Som barn älskade jag att ligga och snusa på pappis huvudkudde eftersom den doftade av after shave. Själv har jag så snällt fått hålla mig till "damparfymer" på grund av idiotiska könsnormer. Så tiden är nu inne för att jag helt enkelt skiter i det. Som jag har längtat.

Gulletuss

 
 

Äntligen!

 
Det godaste vinet finns nu ekologiskt! 

Oh, yes I did

 
 

Ännu en fullkomligt ologisk dom

 
När det gäller brott mot kvinnor kan en visst skylla på vad som helst och komma undan med det. Alla de friande domar som har kommit på löpande band det senaste året har påverkat mig i min vardag. 
 
För tio år sedan gick jag utan vidare genom Tivoliparken själv om nätterna. Idag är jag rädd för att gå själv utomhus när det är mörkt. 
 
Tack, våldtäktskulturen & patriarkatet. 

Näthat


Idag la Metro ut en, i mitt tycke, väldigt klassföraktande artikel:
 
 Så jag kunde inte hålla mig utan ville provocera lite tillbaka (gjorde alltså en grov generalisering med glimten i ögat):
Jag fick över 200 likes men fick också ta emot en hel del oprovocerade personangrepp. Samtliga personangrepp kom från män och när en gick in på deras profil kunde en skåda antingen en dyr bil eller en herrgårdsliknande byggnad som visningsbild. Så det var inte svårt att förstå varför skon klämde. Men den här, som var helt off topic och endast baserad på min profilbild med F!-logga, var bäst:
Så fort en som kvinna på nätet tar plats och uttrycker sig, så bemöts en av hat från män. Jag har testat detta flera olika gånger nu och varenda gång mötts av samma resultat. Men, så fick jag lite kärlek också:
 
 Jag önskar så att människor skulle börja våga titta på sina egna privilegier istället för att gå i försvar. Att lyssna istället för att hela tiden prata och ta plats. Och kanske också inse att en nödvändigtvis inte behöver göra avkall på sina privilegier bara för att andra får samma rättigheter. Men alla de kränkta männen som kränker mig, jag kämpar för er också.  
 
 

Vardagslyx

 
 

Moment 22

 
Varenda dag genomgår jag samma stadier med samma slutresultat. Först tänker jag att jag inte ska äta fast föda alls, jag måste vila tarmen eftersom det blir katastrof så fort någonting passerar genom den. Sedan håller jag på att gå under av näringsbrist och måste trycka i mig en banan. När jag kommer hem är jag utsvulten och nyförälskad i mat så jag äter och struntar i konsekvenserna. Så kommer konsekvenserna och jag tänker att jag inte ska äta fast föda...
 
 

Äntligen!

 
Äntligen har min fina Norrlandsvän fått komma hem med sina prematurfödda tvillingar så jag kunde skicka present!
 
 

Än finns det värme

 
 

Den fabulösa valvakan



 

Kräftskiva & mammifirande

 
 
 

Varför feminism behövs

Jag plockar upp en kastanj från marken, lägger den i byxfickan och kramar den med handen. Det inger på något sätt en känsla av tröst. När jag kommer hem släpper jag ut allt det där som jag inte hade tid att släppa ut igår. Jag gråter mig trött. Sedan ger jag järnet i två träningspass. Idag får vara en dag av sorg, innan det är dags att ta nya krafttag igen. Det här är trots allt ännu ett kvitto på varför feminism behövs.

Iskall, rå rasism

Ikväll har jag varit på en fantastisk F!-valvaka. Det som var avgörande för tidpunkten jag valde att gå hem var att den återhållna gråten blev för jobbig att hantera. Och jag, som har svårt för att gråta, kunde inte hålla mig utan tårar rullade nerför kinderna under tiden jag gick hem. Ett rasistiskt och antifeministiskt parti är det tredje största i vårt land. 2014. Det gör så ont i mig att jag inte vet hur jag ska förhålla mig till det eller hur jag ska kunna somna i natt. 
 
Det finns mycket att glädjas över. Det blir ett efterlängtat regeringsskifte och F! har haft en enorm framfart och är det parti som ökat mest. Och detta kommer jag kunna glädjas åt. Snart. Men inte just nu. Just nu bär jag bara på en enorm klump av sorg. 

Rosa peppen!



Idag har vi valkampanjat för sista dagen inför valet och peppen är enorm! Jag är så oerhört glad över att ha fått möjligheten att engagera mig aktivt inför valet eftersom detta utan tvekan är det viktigaste valet i mitt liv hittills. Det måste ske en förändring. För mig är det, och har alltid varit, en ren självklarhet att alla ska värderas lika och att alla ska få ha samma möjligheter. Vi måste återuppliva tillsammansskapet och sluta vara individualister. Därför röstar jag på F!, som går till val med en öppen hand, inte en knuten näve. För allas rätt till kärlek och för allas rätt att ta plats. 
 
 
 
Fotnot; som delvis framgår av fotot fick vi inom kort sällskap av både Moderater och Sverigedemokrater. Men vi, vi var där först.

Känslan

 
Känslan gör sig synlig. Hörd. Känd. Den kommer långt inifrån och den är överröstande. Jag är lycklig. Här och nu, trots hälsan, så är jag lycklig. Det är inte en känsla för stunden. Den är större än så. Och jag översköljs av en tacksamhet för att den finns där. 

Fredagsmys

 
Hade världens bästa fredagsmys med världens bästa! Har också äntligen fått se Léon.
När Léon dog kände jag en mycket stark längtan att gå hem och gråta floder. Det är bra betyg.

Lillebror, ba-pa-ba

I onsdags fyllde lillebror 25 och firandet såg ut som följer:

Hjälp mig att stå ut

 
Jag tänker på det här med feminism och antirasism och de upprörda reaktionerna till detta. Att så många människor faktiskt blir kränkta över att de inte får förtrycka. Jag upprepar; de blir kränkta för att de inte får förtrycka. 

Glädje som bubblar över och gör en fnittrig

 
Glädjen som sprider sig i hela kroppen när en får veta att det går bra för en tidigare klient. Ovärderlig. 

Inte nu längre

 
"Du verkar inte vara den som viker ner sig i första taget"
 
Sagt av fin kollega när jag berättade att jag snart kommer uppsöka sjukvården och ställa ultimatumet att antingen ger de mig en tunntarmsröntgen (eftersom både zonterapeut och homeopat, oberoende av varandra, har konstaterat att det är min tunntarm som felar) eller också får de se mig på akuten inom kort för då kommer jag sluta äta. Men hon vet ju inte heller om alla övergrepp jag blivit utsatt för inom sjukvården de senaste elva åren och hur långt inne det sitter för mig att vända mig dit igen. Men magen fortsätter att försämras och det spelar ingen roll att jag äter så nyttigt det går att äta. Och snart kommer jag inte längre våga/klara av att äta. 

Återigen det här med perspektiv

 
 

Att gå in i diskussioner med ett öppet sinne

 
Häromdagen blev jag kontaktad av en vit, medelålders man som röstar blått. Han hade uppmärksammat att jag röstar på F! och ville veta mer om orsakerna bakom detta. Till en början blev jag misstänksam. Tänkte att det nog skulle bli som det brukar; antingen vita kränkta män som använder härskartekniker istället för att bemöta ett ord av det jag säger (gärna i grupp), eller män som inte ens tar sig två sekunder till självreflektion utan bara kör på med attityden "jag ser personligen inget problem med kvinnohat". Så jag blev väldigt positivt överraskad när vi hade en väldigt givande konversation med moget och öppet diskussionsklimat utan försvarsmekanismer och härskartekniker som tog över.  Det visade sig också att vi var överens om mycket av det vi diskuterade (samtalsämnet var feminism). Vem hade trott?
 
Sådant gillar jag. Människor som går in i diskussioner med öppenhet för andras perspektiv, istället för människor som redan bestämt sig och inte tänker lyssna ett dugg utan går in i diskussioner endast för att provocera/skapa konflikter/övertala/prata ner. 

F!-naglar

 
 
 

Att misstolka med flit

 
Alliansen har de senaste åtta åren drivit en politik som i praktiken inneburit att sparka på den som redan ligger. De redan privilegierade har blivit ännu mer privilegierade medan de underprivilegierade har blivit ännu mer förtryckta. Men kränktheten låter inte vänta på sig när ett parti, som vill motverka detta och arbeta för alla människors lika värde och rättigheter, genomför ett oskyldigt och harmlöst tilltag för att påminna riksdagspartierna om de jämställdhetsmål de ställt sig bakom men inte arbetat för att uppnå. Perspektiv, alltså. 

You don't want me because I'm not a boy?

 
Ikväll myser jag till Anne of Green Gables och blir blödig. 

För kärlekens skull / nu händer det

 
Samhället har sedan barnsben lärt mig att jag ska vara tyst, uppta så lite plats som möjligt och vara andra till lags. Det har också inneburit många negativa konsekvenser för mig, såsom att jag blivit utnyttjad, överkörd och trampad på. Jag har alltid varit väldigt introspektiv och analytisk men det var inte förrän jag läste psykologi efter gymnasiet som jag på riktigt fick verktyg för att kunna förändra vissa mönster. Då började jag arbeta aktivt med att inte vara till lags, eftersom jag så tydligt såg att det ständigt upptog min energi och innebar att jag fick ge avkall på mina egna behov och känslor. 
 
Det är först under det senaste året som jag fullt ut kunnat släppa gamla mönster om att vara till lags (ty mitt beslut att vid tjugofyra års ålder gå in i en ny relation med en man innebar att slängas tillbaka i ett konstant tillstånd av att få mina egna behov försummade eftersom mannens skulle prioriteras). Jag har nu lärt mig att ta ton, istället för att uppta så lite plats som möjligt. Jag vågar nu uttrycka mina åsikter och ställa människor till svars för sitt beteende och ifrågasätta det istället för att acceptera att bli dåligt behandlad. Jag tror att det mest avgörande var att jag äntligen lyckades sluta bry mig om vad andra människor tycker om mig. Och det har lett till att jag nu är starkare än någonsin. Det har lett mig hit.
 
För:
 
För mindre än en månad sedan var jag på ett första medlemsmöte för en lokal F!-grupp. Jag fick förfrågan om att bli en aktiv medlem. Politiskt aktiv, med andra ord. Med allt vad det innebär. Det är ingen hemlighet eller nyhet för den delen att jag ganska ofta kan uppleva ångest av att vistas i offentliga miljöer med en massa människor, vilket beror på flera olika faktorer som jag inte tänker gå in på nu. Så jag hade en nervositetsklump i magen när jag tänkte på vad ett aktivt medlemskap skulle kunna innebära. Jag tänkte att jag nog är bäst lämpad till att sitta bakom en datorskärm och skriva texter. I mitt vardagliga arbete möter jag människor hela tiden och jag har en professionell vana av att bemöta upprörda människor. Men det är i egenskap av myndighetsperson och socialsekreterare. Det är annorlunda när jag är privatperson.
 
Med bakgrund av detta, är jag otroligt stolt över mig själv efter denna dag. Jag har tagit på mig rosa attribut, mött upp andra partimedlemmar och begett mig mot Lilla torg för att vända ryggen mot SD:s Björn Söder. Sedan begav vi oss mot valstugorna och tog plats på andra sidan gatan, där det av en händelse passerade fler människor än vid valstugorna. Efter det begav vi oss till Broby marknad, där vi hade en egen monter. Vi möttes idag av ofantligt mycket positiv respons och människor som berättade att de skulle rösta rosa eller redan hade röstat rosa. Jag har delat ut massvis med broschyrer, fått bjuda på kakor, prata politik och ge ballonger till barn som velat ha. Jag har inte hållit mig i bakgrunden. Jag har tagit plats. 
 
 

Simple as that

 
 

Konsten att förändra trots sina förutsättningar

 
Igår fick jag inom mitt arbete möjligheten att gå på två väldigt inspirerande föreläsningar. 
 
Milad Mohammadi
 
Den första handlade om hur det är att växa upp i utanförskap och hur en kan göra för att slå sig fram ändå.
 
Milad Mohammadi beskriver hur det är att vara invandrare i Sverige och att växa upp i utanförskap, både utifrån sitt eget perspektiv och utifrån sina föräldrars. Han förklarar att en som invandrare måste kvalitetssäkra sig själv för att få stanna kvar i landet. Många invandrare bränner sina pass av rädsla att bli hemskickade till det land de flydde ifrån. Milad beskriver också att det tar lång tid som invandrare att få ett arbete.
 
I skolan betraktades Milad som annorlunda. Han hamnade i ett utanförskap och lade skulden för detta på sig själv, vilket ledde till dåligt psykiskt mående. Till slut insåg han att han hade två val; antingen ge upp eller förändra. Han valde det sistnämnda och citerar Ghandi; ”du måste vara förändringen du vill se i världen”. Milad satte upp höga mål för sig själv och har idag lyckats nå dem. Han pratar om att en måste våga satsa långsiktigt på människor. Att skolans roll har förändrats i Sverige och att en endast mäter betyg, men att en måste fokusera på andra saker; som att stärka individerna och deras självkänsla och självförtroende så att de kan plocka fram sina resurser och använda dem för att bidra till ett bättre samhälle. Milad nämner bekymmer som diskriminering kontra privilegier, stigmatisering och segregation. Han framför att olikheterna är våra största möjligheter. Att en måste våga släppa på makten och inkludera andra människor. Att en måste satsa på mångfald.
 
Det Milad beskriver är sina och andras upplevelser av förtryck och diskriminering baserat på etnicitet. Han pratar också om att han på grund av sitt kön var privilegierad i förhållande till sin syster. Att hon som kvinna och invandrare har upplevt dubbelt förtryck. Att hon har fått kämpa dubbelt så hårt som honom. Att hans moder har fått kämpa dubbelt så hårt, och hans beundran för att hon gjort detta. Under föreläsningen hyllan han sin moder och uppmanar publiken att ge henne en applåd, som han spelar in i sin mobiltelefon och senare ska skicka henne. Stämningen var magisk. Det lät som att publiken var fyra gånger större än vad den faktiskt var och en värme lade sig över rummet. 
 
Morgan Alling
 
Morgan Alling är ett maskrosbarn. Han växte upp bland missbrukande människor innan han blev omhändertagen av sociala myndigheter. Han flyttade 11 gånger på 9 år mellan olika barnhem och familjehem men idag kan en inte utröna några spår av bitterhet hos honom för den uppväxt han haft. Morgan förklarar vikten av att inte bli bitter och beskriver flera skyddsfaktorer som bidrog till att han inte blev det. Han hade social kompetens och hade lätt för att anpassa sig eftersom han ville vara till lags, vilket var till hans fördel. Morgan tror att social kompetens är avgörande för hur barn som far illa klarar sig. Som barn var Morgan energisk och stökig också. Men han kom till en familj, vars efternamn han bär idag, där fadern i familjen såg möjligheterna istället för problemen hos Morgan, och lärde honom i sin tur att göra detsamma. 
 
 Något annat som bidrog till att Morgan utvecklades i positiv riktning istället för negativ var att han tidigt kunde acceptera sitt öde. Att han kunde vara stolt över sig själv och inte skämmas för sin situation. Annars är det så lätt att barn tar på sig skulden för negativa händelser. Genom att bli sedd och bekräftade kunde Morgan blomstra. Genom tillgång till både positiva och negativa förebilder hade han tillgång till motivation. På vägen fick han också perspektiv genom möten med andra människor och insåg att en inte lär sig av sina erfarenheter; en lär sig av att dra slutsatser av sina erfarenheter
 
 Vidare berättar Morgan om hans studier inom beteendevetenskap också bidragit till många insikter och gett honom redskap i vuxenlivet. Och jag tror, precis som honom, att kunskap om varför en fungerar som en gör, kan vara avgörande för hur en som vuxen hanterar sin barndom och den ryggsäck en fått med sig. Först när en har insikten, kunskapen och förståelsen kring varför en fungerar på ett visst sätt, besitter en makten att förändra det.
 
 

Briljant

 
"Det senaste året har vi flera gånger kunnat läsa om hur personer som tigger på gatan blivit misshandlade, fått vatten hällt över sig och så vidare. Den senaste veckan har två tältläger för EU-migranter blivit nedbrända med flera allvarligt skadade som resultat och igår skrev Aftonbladet om en man som stal en surfplatta, gav den till en tiggande kvinna och sedan ringde polisen för att försöka sätta dit henne för stölden.
 
Allt detta är bara toppen av ett isberg. När människor pratar om tiggeri i Sverige idag så tycks allt vanligt förnuft försvinna och människor förlorar förmågan att resonera logiskt. På Facebook delas helt okritiskt bilder som ”bevisar” att de som tigger är organiserade, när jag skrev om ämnet i den lokala tidningen hörde personer av sig och berättade att de med 100 % säkerhet vet att personer som suttit och tiggt senare åkt runt i en mercedes. Konstigt nog är de som hör av sig alltid personer som känner personer som känner personer som sett detta. Jag har aldrig pratat med den där personen som såg det med egna ögon.
 
Det här våldet och bisarra beteendet är en direkt effekt av den hetsjakt på tiggande människor vi kan se bland politiker och i sociala medier. Genom att använda sig av en retorik där dessa människor utmålas som skadedjur eller brottslingar har vi skapat ett klimat där gränsen att begå brott mot dem är så mycket lägre än den är i andra situationer. En person som aldrig skulle kunna bränna ner någons hus kan tända eld på ett tältläger där dessa människor bor, en ”helt vanlig” butiksinnehavare kan utan att skämmas hälla vatten över en medmänniska och en pappa kan stjäla från sin egen sons dagis för att kunna sätta dit en oskyldig människa för brottet.
 
Såhär fungerar avhumanisering. Så fungerade det i nazityskland – varför ingen protesterade mot hur judarna gradvis togs ifrån sina rättigheter – och så fungerar det i Sverige idag. Vill vi verkligen vara en del av detta?
 
Alla ni som rynkar på näsan när ni ser en tiggande människa, alla ni som väljer att tycka mer synd om er själva som tvingas se misären än om personen som tvingas leva i den, alla ni som sprider myter om tiggeri… Ni är alla ansvariga för det våld som drabbar dessa människor."
 
- Kickan Wicksell

Morgondimma


 
 
 

Tunntarmen, you're fired!

 
Det där med att få hög feber, börja kallsvettas och bli så yr att en får lägga sig i fosterställning på golvet på kontoret känns väl inte helt adekvat efter att ha ätit lite råkostsallad...

Ännu en friande dom, ännu mer våldtäktskultur

 
De friande domarna i våldtäktsmål fortsätter att strömma in och jag blir mörkrädd och förbannad:
 
”Fastmera skulle det förhållandet att målsäganden lagt sig bredvid den tilltalade i dennes säng kunna grunda ett antagande att målsäganden inte varit ointresserad av intim kontakt med den tilltalade”, skriver hovrätten i sin dom."
 
Då ska jag dra en parallell utifrån egna erfarenheter. När jag gick i gymnasiet hade jag en pojkvän. Och det hände att han sov över hos mig. Vi låg då bredvid varandra i samma säng. Men det innebar inte att jag välkomnade att han skulle utsätta mig för sexuella övergrepp när han trodde att jag sov, eftersom han blev nekad sexuell kontakt annars. Och for the record; bara för att en samtycker till intim kontakt så innebär det inte att en samtycker till sexuella handlingar. 
 
Krossa patriarkatet, säger jag. Och det är ännu en anledning till att jag röstar rosa.

Genom att värna om miljön värnar jag också om mig själv

 
För snart två år sedan började jag rensa mitt badrum på produkter som är skadliga för både miljön och min egen kropp. Genom att värna om miljön värnar jag också om mig själv, både kortsiktigt och långsiktigt. Jag köper ekologiskt om alternativet finns och jag längtar tills all frukt och grönsaker går att köpa ekologiskt i vilken matbutik som helst. Jag längtar också efter att allt socker som smugit sig in i majoriteten av alla färdiga produkter ska tas bort, eftersom det är skadligt för hälsan och beroendeframkallande. Jag har gått från att äta ytterst lite kött till att inte äta kött alls. Jag har till och med slutat äta animaliska produkter helt.
 
Det som fick mig att sluta helt var min egen hälsa. Idag kan jag inte se att det är försvarbart för mig att börja äta kött och animaliska produkter utifrån den kunskap jag nu besitter. Varken utifrån hälsoperspektiv, miljöperspektiv eller djurrättsperspektiv. 

Till och med när barn och djur våldtas påstår massmedia att de inblandade haft "sex" med varandra

 
Klockrent. 

Vidrigheter

 
Men patriarkatet existerar inte. Inte alls...

Patriarkatet skadar din hälsa

 
Jag är rätt på det. Världens äldsta människa fyller 127 år imorgon och är kvinna. "Hennes hemlighet? Choklad, åtminstone om man ska tro familjen. Hennes digra ålder ska även vara resultatet av att hon varit riktigt bra på att sova och att hon aldrig gift sig". 
 
Om det inte är motivation nog till att leva ensam så kan en bara läsa kommentarsfälten till debattartiklar som handlar om att sluta skuldbelägga kvinnor för våldtäkter och att sluta lägga resurser på att fram olika metoder för kvinnor att skydda sig mot våldtäkter och istället arbeta med mäns attityder mot kvinnor och att få män att sluta våldta, sextrakassera och objektifiera kvinnor:
 
 
 

Brinn hjärtat brinn

 
 

Nakenkatten

 
(I jämförelse med Smilla, som fått otroligt tjock päls, är den här fluffploppen en nakenkatt)

Exorcism, någon?

 
Elektriska prylar i min ägo som har spontandött/spontanpajat de tre senaste månaderna:
 
1. MacBook Pro (dog helt och hållet)
2. Crosstrainer (går inte att starta displayen och således inte komma åt alla funktioner)
3. PS2 (kan inte läsa av handkontroller, alltså går det inte att spela på det)
 
Plus att iPhonen hoppade från balkongen. 
 
Nu räcker det, va? 

RSS 2.0