Spellbound

 
De vill ligga nära, nära. De har känselspröt som ingen annan.

Always

 

Jag tror man kan kalla det skymning

 

Och i revor kommer ljuset in

 
Jag kan inte minnas att jag under alla år någonsin har sjukanmält mig på grund av mina magbesvär, men än att jag gått hem under dagen för att jag inte kunnat slutföra den. För nästan två år sedan låg jag på badrumsgolvet och kräkte rakt ut eftersom jag hade för ont för att kunna röra mig. Jag gick till jobbet en stund senare men slutförde inte dagen. Igår spenderade jag större delen av eftermiddagen dubbelvikt på min kontorsstol för att genomlida yrsel, illamående och feber. På väg till ett sent möte hade jag sådana magsmärtor att jag kände hur hjärnan försökte göra sig själv medvetslös för att slippa känna. I väntrummet innan mötets början hade jag sådana smärtor att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, än mindre hur jag skulle klara av att genomföra mötet. Jag slutförde dagen. Kvällen spenderades på soffan i sådana extrema magsmärtor att jag låg och gungade i fosterställning. Så småningom började jag kräkas rakt ut på golvet och kräkte mig natten igenom. Vad jag hade ätit under dagen? Flytande föda, enbart nyttigheter. Det är åttonde veckan av ett skov som inte verkar vilja ge med sig utan snarare trappas upp. Idag har jag varit hemma och eftersom jag inte har fått behålla den lilla näring jag försökt erbjuda kroppen, kommer jag vara hemma imorgon också. Den här kroppen är så förbenat rolig att bo i. 
 

Men jag säger inget för tårar dunstar bort runt ord

 
"det finns nåt litet i mig och jag tror det är fint
men jag har gömt det så länge att jag glömt vart det finns"
 
 

Mallorca 2016

 
Jag älskar entusiasmen som finns hos en i början utav en resa, när en har allting framför sig. Jag känner lugnet komma över mig så fort jag landar på denna härliga ö. Känner utmattningen komma tillbaka så fort jag lämnar den. Det är sandstrand och saltvatten i håret. Varmt vatten som omger kroppen. Vågor som gungar mig. Sangria, cava & cider som påminner om öl. Långa strandpromenader och skrattattacker vid interna skämt. Morgonyoga på klinkergolv. Vingård, vinprovning, mandelträd, olivträd & åsnor. Skor som går sönder, hud som brännskadas, hår som bleks. Men ändå ingenting som skaver. Och när jag är hemma igen, har jag en katt i sängen och en katt på byrån bredvid, som liksom vaktar mig hela natten. Så att jag inte försvinner igen.
 

Ett långsamt farväl

Så blev det äntligen dags. Imorgon bitti går planet till Mallorca.


Dimmiga dagar

Jag älskar dimmiga morgnar genom ett tågfönster. 

Brighter than gold

Sol, balkonghäng och päls upp i ansiktet. En perfekt sommarkväll efter jobbet. 

Ny energi

 

Cheek to cheek

Att gosa med det snart ettåriga fadderbarnet och med gulledjur. Sen är en glad i hjärtat. 

And I'm frozen in just the wrong time

De första löven har redan börjat ge efter, ge vika, tappa färgen. Och jag kan inte riktigt förstå att jag i början av augusti måste klä mig i halsduk och handledsvärmare när jag om en vecka ska åka till solen. 

Once there was a great storm, pushed my head beneath the waves, I was gone

Hon fyller på mig och det blir tyst i huvudet. 

Kärleken

 

Ambitionen var ett långsamt gift, ambitionen tog slut till sist

 
Kvoten är fylld. Jag har inte resurser till fler oceaner av skit. Bägaren rinner över och töms på innehåll. 
 
 

Fire walk with me

 

When you were young

Fredag och jag tänker att jag bara ska vila men spontanitet tar över väljer skratt i stället. Så sover jag äntligen mina åtta timmar och dansen flyttar in i min kropp. Kroppen som tappat ytterligare två kilo. Som tappat sammanlagt åtta kilo sedan i vintras och som inte vägt så här lite på tio år. 

Undanflykter & självanklagan

 
Luften har börjat smaka höst och jag blir nostalgisk. Tänker på frisk havsluft längs kullersten och längtar tillbaka. Strupen drar ihop sig när jag inser att jag saknar tiden då jag fortfarande hade energi och ett intakt närminne. Och jag tänker på tiden efter den tiden, och jag saknar människorna som fanns i min vardag så ofantligt mycket. Nu är alla spridda för vinden. Och det bor en sorg i mig över att det är så. Även om platsen jag är på nu är en bra plats. 

Födelsedagsmys

Det är visst någon som fyller tolv idag. Mitt hjärtegryn.

RSS 2.0