Happy endings, no, they never bored me

 
Måndag och plötsligt märker jag. Det är ljust ute. Ljust när jag väntar på tåget hem. Min blick fastnar på en blå himmel som tar allt större yta medan dimmoln seglar bortåt. 
 
Och där och då tänker jag på vad jag sa till mig själv inför 2017. Din tid kommer. Det är vind i mina segel. Allting klarnar och allting går min väg. 

Bortom all rum och tid

 
 

Feeling good

 
"Vi är eniga i gruppen om att det är dig vi vill ha!"

Happy up here

 
Det behöver fyllas en plats i den samverkansgrupp som jag har velat in i sedan jag började arbeta i Hässleholm. En samverkansgrupp som i så fall skulle innebära att jag kommer att ha övervägande npf-ärenden hela tiden. Idag får jag höra att medlemmarna i samverkansgruppen har framfört specifikt önskemål om att just jag ska fylla den platsen. Jag fylls av glädje och hoppas innerligt att det blir så. 
 
 

Addicted

 

Post yoga/can't keep it in

 
 

A rush of blood

 

Motreaktion

 

Radioactive

 
Febern svider i mina ögon och pulsen dunkar överallt i lederna. Som att hjärtat rusar planlöst runt i kroppen. 
 

Hunter of stars

 
 
 
 
 
 
 

Taking the night back

Jag anmäler mig till Midnattsloppet i Malmö och viker ihop en ledvärkande kropp. 

14 cc kemiskt

 

The logical song

 
Av en ren slump sitter jag med på ett möte gällande verksamhetssystemet. Ett sammanhang som jag varit en självklar del av på mina två tidigare arbetsplatser. Det är en annan form av stimulans och jag inser att jag har saknat det. Efteråt säger den systemansvarige att han vill ha in mig i gruppen och har velat det länge. Min respons innehåller inte ett spår av tvekan. I want back in

Firar fredag

 
 
 
 

Som en elektrisk chock genom skelettet

 
"och varje gång du möter min blick
blir min värld en aning större
varje gång du möter min blick
hör jag ditt hjärta ge mig blod
 
varje gång du möter min blick
går en störning genom ljuset
varje gång du möter min blick
så vet jag vem jag är"

Jag har aldrig bott vid en landsväg

Saker jag får göra i mitt arbete emellanåt: åka ut på landet och klappa hästar. 

Vem va're?

Jag gillar att det finns humor på min arbetsplats. 

But darling, what if you fly?

Den där katten litar uppenbarligen blint på mig och mitt balanssinne. 

Sträcker upp mina armar och höjer blicken, lägger upp mina fötter och lever lite

 
Faller förälskad i en ny låt och vill inte gå och lägga mig. Vill bara fortsätta sittdansa och sjunga med, förlora mig i känslan. 

Vill ha vitt

 
 

Metafor för verkligheten

Ljus som inte funnits där förut. 

I will always be your soldier

I flera dagar tänker jag mycket på fröken Sockervadd. Måndag och plötsligt står hon framför mig i affären. Som om mitt inre ropat efter och hon svarat. Alla interna skämt fyller luften och jag slås av hur mycket jag har saknat det. Och jag tänker att jag måste träffa henne oftare än vad jag gör.
 
 
 

I will try to fix you

 
Söndag och jag dricker te med en av dem som nuförtiden står mig allra närmast. Hennes själ är rent, vitt ljus och hennes godhet får mig alltid att häpna. Hon pratar om rädsla för att bli ensam och jag säger att en sådan som du kommer aldrig vara ensam särskilt länge. Hon kryper ihop i soffan och hennes ögon vattnas när hon beskriver hur illa hon har farit. Jag kramar henne hårt och önskar intensivt att jag kan ta över hennes smärta. 

Det du gör med mig

"hade väntat på något under hela livet
/
det är ingen annan som kan göra det du gör med mig"
 
- Veronica Maggio

Tjuvläser ditt hjärta

 
 

Visioner i mitt huvud när du ler

 
Jag vaknar med ett leende. 

När lyktorna tänds

Jag är fadder till världens gulligaste gulligaste unge. När hon söker min blick blir jag lycklig ända in i själen. 
 

NCIS S14E10

 
Det här med att brista ut i gapskratt under crosstrainingpasset:
 
"- It was possibly reddish... or green.
- Are you colorblind?
- Yeah, how did you know?"

High around the clock tonight, high in the clouds tonight

 
Det fladdrar i min bröstkorg och tankarna färdas fortare än vanligt. Mitt känslosystem är överstimulerat och jag vågar inte längta men gör det ändå. 
 
 

Deep in my bones, straight from inside, I'm waking up

Jag går till min healer för att bli energipåfylld och bakom halsduken gömmer jag ett leende. 
 
 

Som moln överallt

 
Jag lyfter blicken mot gatlyckan, fastnar. Där, i skenet, virvlar små små snöflingor. Som vit konfetti mot nattsvart himmel. Och jag tänker att vissa av mitt livs vackraste ögonblick innehåller snö. 

Inte bara en blomma som dör

Nu, mitt emellan liv och död, är de som allra vackrast. Som mest levande. Och jag tänker på det besynnerliga i att kyla får vissa saker att vara längre. 
 

Att bli vän med sin kropp

 
I dess dysfunktionalitet får jag också betrakta dess underverk. På yogamattan märker jag hur min annars stela rygg börjar ge med sig på ett sätt som jag inte är van vid. Och när livmodern är tung som bly står jag ändå stadigt i huvudstående och provar olika positioner med benen. Sedan ungefär ett år tillbaka betraktar jag inte min kropp som enbart ett misslyckande. Och det är kanske den inställningen som i slutändan kommer att göra den största skillnaden. 

Chocolat

 

Where do my bluebird fly

 
Frosten biter natten och blir ivägjagad av solen. Jag blir lycklig när jag ser kala träd mot en ljusblå himmel, när strålarna bränner i mina ögon. Jag stirrar mig blind tills jag måste blunda. Och när jag hittar svanarna igen börjar min själ dansa av glädje. Jag vet inte vad det är men jag trivs i deras sällskap. 
 
 

Väger ett andetag

 
Börjar se om Prison Break eftersom det ska komma nya avsnitt. Bär plötsligt nerverna utanpå huden. 

Så länge du är med mig

 
 

En längtan efter vår och syrén

 
Solen letar sig in genom de sprickor som finns, delar med sig av ljuset som gör allting vackert. Jag dagdrömmer om grönt gräs mot barfotafötter, andetag som smakar skog och syrén och ljusa kvällar som aldrig riktigt vill ta slut.  
 
 

Endowarrior

 
Min sömn bryts av att det känns som att någon försöker slita min livmoder i stycken inifrån. Huggen är få men med en sådan intensitet i smärta att jag inte vet om jag ska svimma eller kräka eller bådadelar. Återigen ligger jag hjälplös i fosterställning och känner vågor ta form inuti. Hur de börjar långt nere för att leta sig uppåt, genom min strupe. All min energi, all min styrka går åt till att hålla vågorna tillbaka. Jag har aldrig lyckats tidigare men för andra gången denna veckan gör jag. Första tillfället satt jag på tåget till jobbet med svett rinnande i mitt bleka ansikte. 
 
Jag fokuserar mest på lättnaden jag känner när det är över. För denna gången. 

Genom en spricka i mitt bröst

 

Lay all your love on me

 

Lördagslyx

Jag blir lycklig av mat. Lycklig och fattig. 
 
 
 
 

Innan allting tar slut

 
Jag ser om That 70's show och inser att jag glömt hur outhärdlig sista säsongen var utan Eric. Så när han dyker upp i sista avsnittet blir jag alldeles överväldigad och en ledsenhet lägger sig som en slöja över mitt sinne en stund. För som alltid, sörjer jag när saker och ting tar slut. 

Heartbeats

 
 
 
 
 

I just can't get enough

Jag förlorar min självkontroll helt och hållet och tömmer Pressbyrån på dessa. Och inte varar de länge.

Such great heights

 
Det fanns hur mycket som helst att rädda. I två timmars tid sitter en deprimerad tonåring och skrattar hos mig medan alla andra har lunch. Och när jag hör svaren får jag bekräftat att min instinkt var rätt. 

When it's cold outside, am I here in vain?

Jag går sicksack för att parera vattenpölar. Känner mig hudlös, genomskinlig när vinden tar nya andetag och pustar ut. Så spricker molnen upp och solen smeker min rygg varm. Och det gör just då all skillnad i världen. För då bär jag på en ledsenhet över stunder då människor inte har någon fingertoppskänsla alls. Jag ser det som jag har kämpat för i ett halvår raseras på några få sekunder. Imorgon ska jag försöka rädda det som räddas kan. 

Everything counts

 
Jag sover hela natten och min bröstkorg sjuder av vårlängtan. När jag hastar nedför trapporna slås jag av insikten att jag påverkas mer av mitt inre liv än mitt yttre. Får vända om och hämta halsduken för att skydda mig mot den vaknande snöstormen. Jag skrattar och svär på danska när varenda steg får mig att halka baklänges på vägen hem. Och jag gläds åt det fina i att kunna njuta av nuet även när nuet trängs med längtan efter någonting annat. 

Låt mig bli ditt skydd för vinden

 
Det är osedvanligt vackert och rörande när en tonårskille väljer bort det enda som motiverar honom för att dela med sig av sina allra innersta tankar. Det allra innersta, det allra sköraste, det visar han för mig utan att tveka.
 
Ibland är det som att se sig själv i en spegel från en annan tid. Jag ser omedelbart känslorna av att vara annorlunda och att vara övergiven. För samma känslor bor inuti mig även om de inte på något sätt gör ont längre. Jag skulle ändå känna igen dem i ett svep även om jag blundade. Som en doft som aldrig riktigt lämnar näsan. 
 
Han visar mig det mörker som kan skymma hans sinne och någonting i mig säger mig att han vet att jag förstår. Att jag vet hur mörker känns. Att jag också förstår när han pratar om sin rädsla för att släppa människor nära. 
 
Jag försöker få honom att se det vackra i sig själv. Att det som han betraktar som svagheter är någonting som han ska bära som styrkor med huvudet högt. Jag vill att han ska se det jag ser. Jag tar hans förtroende på allra största allvar och lägger mer tid på honom än vad min chef skulle tycka är rimligt. Jag kan ingenting annat. Är väl medveten om att jag inte är den som kan hjälpa honom men att jag behöver hålla honom flytande till dess att han är redo för den hjälp som behövs. Och slutligen får jag honom dit och glädjen jag känner är innerlig och stark. 
 
För några dagar sedan tänkte jag att ett utav mina mål i år är att sluta slå knut på mig själv. Att mitt engagemang måste börja gå till mig själv i större utsträckning. Men jag vet att jag aldrig kommer att överge de redan övergivna. Och jag vet att det här med att känna sig förstådd ibland kan betyda precis allt. 

Narcoleptic/insomniac

 
Tankar har börjat äta upp mina nätter igen, lämnar ingen ro. Jag som vant mig vid en stegrande, böljande hjärndimma, att försvinna bort. Den ljuva hjärntystnaden verkar vara över för nu. Bredvid mig tar en liten kattkropp stor plats, ligger hudnära och delar med sig av sin kroppsvärme till min frusna kropp trots att jag numera har en värmefläkt för att slippa kallsvettas nätterna igenom. 
 
Kanske gör jag fel. Kanske behöver jag inte fylla huvudet med fler ord. Kanske behöver jag tömma det. Kanske är sömnlösheten ord som letar sig ut men jag förblir stum. I stället släpas jag genom intensiva drömmar och vaknar förvirrad. Vissa fragment kommer tillbaka, andra är redan fallna i glömska. Jag brukade alltid frammana samma dröm, den skänkte mig lugn. Men när drömvärld och verklighet kanske möts vet jag inte hur jag ska bära mig åt längre. 

He loves me yeah yeah yeah

Att komma hem och vara så efterlängtad att katten fullkomligt klättrar upp i famnen på mig och vägrar gå ner.

You move me in a way that I've never known, you confuse me in a way that I've never known

 
Jag vill verkligen att det ska spela roll. 

Låt maten vara din medicin

I år är året då jag tänker äta mig frisk. Jag har redan slutat med min medicin efter upptäckten att den innehåller socker, vilket innebär att den snarare än bekämpar inflammationen i min kropp i stället förstärker den. Och jag kommer att fortsätta utesluta alla former av socker till dess att min kropp mår bättre, samtidigt som jag proppar den full med omega-3 och antiinflammatoriska livsmedel. 

When I'm dreaming of you

 
 

A sky full of stars

 
 

King dancer

 

Årets första snö & årets första tulpaner

 
Snö som virvlar, som fastnar i håret. Skor som tappar fästet och får mig att le. Det får jag uppleva för att min tulpanlängtan är stark.
 
 

Så nykter att en känsla kan slå dig mitt itu

 
Ibland är yoga det enda som kan lugna mitt sinne. Och som alltid, finns minst en katt med på ett hörn.
 

Diplomatico/ett sista glas

 
Firar pappis födelsedag med en utsökt rom i hans födelsedagspresent från mig innan jag återgår till nykterhet igen. 

Vågar du vara rädd?

 
"Then you have no fear anymore. You're completely free."

Fotogen

 

I cannot sleep, I cannot dream tonight

 
Jag blir glad när jag hittar dem. De ger en känsla av lugn och välbehag. 

Lady bigfoot

 
 
 

Nyårsafton

En nyårsafton i stillhetens tecken och lillebror lyckas återigen fälla en kommentar som jag inte kan sluta skratta åt: "Hitler hatade judar, homosexuella och sengångare"

RSS 2.0