Efterrätt

 

Jag älskar livet

 
Jag älskar mat. Och jag älskar min nya elgrill. 

Värmebölja

 
Egentligen skulle jag ha suttit utanför ett tält just nu med ett glas rosévin i handen. Dagen har med andra ord inte blivit som jag tänkt, men den är fantastisk ändå. 

Musik är mitt syre

 
Man kan inte annat än älska en krog som spelar musik på toaletten.

Your show must be strong

 
Jag tänker ord men jag sväljer dem igen. 
 
 

Önskar att du vore där

 

Nu håller jag helg

 

Love more, worry less

 
"In the end, we only regret the chances we didn't take"
 
"You don't need someone to complete you, you just need someone to accept you completely"
 
"Stop waiting for things to happen, go out and make them happen"
 
"If you can dream it, you can do it"
 
"You have to go through the worst to get to the best"

Pick me, choose me, love me

 
Ser om Grey's Anatomy från början och sättet han tittar på henne får mitt hjärta att smälta som sockervadd i solsken. 

Allt hade varit lite lättare om du varit närmare lite oftare

 
Ikväll lyxar jag till det med brieost och ett glas rött. För att jag kan. Och för att det rent tekniskt är torsdag för min del. 

Pulsen rusar, huvudet känns lätt som en luftballong

 
 
Tankar klibbar fast, jag sover knappt på hela natten och jag viker mig dubbel av skratt medan tårarna forsar. Även sömnlöshet har sina goda stunder. Det är jobbigt att hålla ögonen öppna men det är lika jobbigt att dämpa leendet och skrattet som bubblar inuti. Jag dansar i hissen och sittdansar medan jag äter kvällsmat. 
 
Jag försöker analysera men jag når inte fram till logiken när mina känslor är så starkt involverade. Jag kommer inte fram till någonting alls. Mitt känsloliv får mig just nu att känna mig salongsberusad. 

Whatever makes you feel bad, leave it

 
"Your value doesn't decrease based on someone else's inability to see your worth"

One day someone will walk into your life and make you see why it never worked out with anyone else

 
Jag tänker på kontrasten, på utvecklingen, på skillnaden.
 
I höstas gick allting mig förbi obemärkt. Jag såg alla vackra färger i löven, men jag blev inte berörd utav det. Jag kände inte mycket alls. Mer än att jag vantrivdes i alla avseenden av min tillvaro. 
 
Idag skrattar jag när jag kör igenom en vattenpöl så stor att det skvätter överallt. Jag dansar när jag diskar och börjar skratta åt någonting som var roligt under gårdagen. 
 
Jag lever igen. Och jag tänker inte be om ursäkt för det. Jag är så innerligt trött på att vara andra till lags på bekostnad av mig själv. Hädanefter kommer jag också att lyssna på och lita till magkänsla och instinkter. Istället för att inbilla mig att det handlar om rädsla som jag ska trotsa för att övervinna. Jag har offrat min egen självbevarelsedrift för lojalitet. När den jag ska rikta lojaliteten gentemot är mig själv. 
 
Under svaga stunder kan jag ångra vissa val och rentav känna en smula självförakt. Men samtidigt. Alla upplevelser är en lärdom och de har tagit mig hit. 

Djurens och mors dag

 

God morgon, indeed

 
Att smältande smör kan skänka sådan njutning.

God morgon

 

Varje gång du möter min blick hör jag ditt hjärta ge mig blod

 
Dagen har förvandlats till en ljummen sommarkväll. Jag styr mina steg hemåt och insuper doften av syrénbuskar i blom. Jag borde gå och lägga mig men hjärtat är för vaket. En längtan vaknar. Jag fylls på med någonting och jag vill ha mera. 
 
 
 

Finfredag

 
 

Att dokumentera smidigt

 
Headset är något av det bästa jag har upptäckt på länge. Alltså, jag har känt till dess existens men inte provat förrän nu. Bra mycket mer praktiskt än att hålla telefonluren mot vänsterörat med högerhanden medan jag skriver med vänsterhanden.

I'm in the sky when I'm on the floor

 
Det är juniväder och jag insuper doften av vår. Njuter av att känna alla ljuvliga lukter. Jag får gåshud av tv-serier och skrattar högt på tåget åt komiken i en bok. Jag blir innerligt glad av att träffa en intelligent människa och min hjärna nickar förtjust i samförstånd när hen på ett otroligt nyanserat och bredtänkande sätt beskriver saker och ting. Det finns så mycket som jag inte orkar prata/skriva om för om jag skulle förklara alla faktorer som jag anser spelar in och roll, så hade det blivit alldeles för mycket ord. Jag sparar den energin till någonting annat.
 
Min hjärna är fortfarande trött och jag svär mer än vanligt men idag kände jag åtminstone motivation. Å ena sidan känner jag mycket glädje. Å andra sidan känner jag tomhet. Å tredje sidan känner jag nästan rent, svart hat. Min hjärna svämmar över och jag försöker stänga ute världen genom hörlurar i öronen och att undvika ögonkontakt med främlingar som passerar mig. Medvetenheten försvinner inte för det. Jag sover för lite men jag vill inte gå och lägga mig. Jag tränar mycket men ändå hinner jag tänka för mycket. Jag känner mycket av allt och samtidigt känner jag ingenting. Så känns det. 
 
Inte konstigt att det känns överväldigande när man under en längre period känt sig tvungen, av ren självbevarelsedrift, att stänga av sig själv för att sedan låta alla känslor komma på en och samma gång. 
 
Men. Ikväll sittdansar jag en stund i soffan. På fredag tar jag bilen från jobbet och sittdansar hela vägen hem medan jag sjunger. 

Mera pälskontakt åt folket!

 

Dealing with the pain

 
Det gör ont när längtan slås i spillror. Som en slags symbolik, åkte ett vinglas i golvet när jag diskade. Jag tittade ner på mina fötter som var omringade av glasskärvor. Sedan fortsatte jag obekymrat att diska genom att inte röra fötterna. 
 
Efter det gjorde jag det enda vettiga. Jag snörade på mig löparskorna och provade en fjärde löparrunda, denna gång på asfalt. 9 km senare är jag nöjd med insatsen, men desto mindre nöjd med att vara halt på högerfoten. 

Meet me under the cherry blossoms

 

Projektet gick sådär

 
Katten har gjort som han brukar; skrikit hela natten och även hela morgonen. Utan anledning. 
 
Och jag har gjort som jag brukar; knappt sovit någonting alls. 
 
Det är ett under att jag ännu inte har förlorat förståndet. 
 
 

Fånga sömnen

 
 
Projekt trötta-ut-katten-så-jag-får-sova-hela-natten

The sky is red tonight

 
Lördagen var helt fantastisk. Först bjöd den på bikinihäng. Sedan var jag ute och sprang för tredje gången och orkade 7,5 km. Dagen avslutades med utsökt mat, rödvin och rätt låt som vann Eurovision song contest. 

When you feel like an ocean being warmed by the sun

 
Magnolian blommar och jag känner doften av grönskande vår. Mellan varven hinner jag inte känna så mycket mer än att samhället är helt åt helvete.
 
 

Fredagskväll

 
 

Knowing me, knowing you

 
Jag insåg just att jag läser fyra böcker på en gång. Att bara göra en sak i taget har visserligen aldrig varit min stil. 

Magnolia

 

Det fantastiska rättsväsendet

 

När jag var i undre tonåren undrade jag på fullaste allvar hur jag skulle orka leva i en värld med så ofantligt mycket idioti. Och idiotin bara växer sig större:
 
"Tre killar i 18-årsåldern som stod åtalade misstänkta för våldtäkt frias av Umeå tingsrätt:
 
Händelsen inträffade i samband med en fest i Umeå i höstas. Enligt åtalet höll en av killarna fast tjejen och en annan kille förde in en glasflaska i underlivet på tjejen. Enligt tingsrätten står ord mot ord. Tjejen hävdar att hon höll ihop benen men att en av killarna pressade isär benen för att kunna föra in glasflaskan. 

Tingsrätten menar att tjejens uppgifter om att hon till en början höll ihop benen är trovärdiga men att det kan tyda på att hon var blyg eller tvekade. Tingsrätten slår även fast att det var omdömeslöst av killarna att föra in den tomma vinflaskan i tjejens underliv men att de inte hade uppsåt att skada henne och att de slutade när de såg att tjejens underliv började blöda".
 
 
Ja, men då så...?! Ändra lagstiftningen någon förbannad gång!
 
 

 

 

 

 


I made a fumbling play for your heart

 


Ode to my family



 

"Har du ingen impulskontroll, din jävla kladdkaka"

 
Den här helgen spenderar jag hos mina föräldrar och jag älskar't! 
 
 

Himmelsfärd var det, ja

 

Run

 
I fredags invigde jag mina löparskor och sprang längre än 60 meter frivilligt för i princip första gången i mitt liv (jag älskar att springa men det ska gå fort och ta lite tid). Det bjöd på lite överraskningar, må jag säga. Nämligen följande:
 
Jag sprang en halvmil utan större ansträngning.
 
Jag älskade det. 
 
Tänka sig! Och bokskogen var helt sjukt vacker.

Dagens pyssel

 
Som jag gapskrattade när jag gjorde detta. 

One day

 
 
Äter kokospannkaka med banan och lönnsirap och smaklökarna jublar. Tittar på filmen som är baserad på den fina boken jag nyligen läste. Den är så fin så jag får hjärtklappning. För alla känslor som jag upplevde när jag läste boken kommer nu till liv igen. I slutet kommer nog hjärtat gå sönder en smula, jag räknar med det.

Source to sleep deprivation

 
 
Men han är ju söt när han är tyst. 

Vandrar i ett sommarregn

 
Kala trädgrenar pryds nu av knoppar som är redo att blomma ut. Över en natt övergår knopparna till rosa blommor och mina ögon fastnar. Överallt grönt gräs och gröna knoppar. Luften är varm och luktar, smakar som regn. Efter en stund vandrar jag i ett varmt, lätt vårregn och jag älskar känslan. 
 
Mitt sinne är lika ljust som det är mörkt. Jag kan inte låta bli att tänka; om världen nu ska styras av människor, måste människor då vara så förbannat korkade? Jag ser korruption och elände och det är svårt att blunda för. I övrigt har jag lika nära till skrattet som jag alltid har haft. Och nu väntar långledigt.

Ordningen är nu äntligen återställd

 
Soffbord, ta-dah!

En vanlig dag på jobbet

 
Frågor på det?

Just another manic Monday

 
Dagens alla måltider på jobbet har avnjutits utomhus. Solstrålar har mött feberfrossig hud och gapskratt har mött sömnbrist. Sömnlösheten sätter sina tydliga spår i ögonen och jag känner inte igen min egen spegelbild. En vanlig måndag, med andra ord.

Blivit sparkad runt några gånger som en del måste bli för att fatta vad som betyder nåt

 
Ofta kan negativa erfarenheter skänka perspektiv och insikter. 

I am smiling, I think of you

 
"The last person you think about before you fall asleep is the one that truly owns your heart"

Vackerhet

 
 

Breathless

 
Går till affären när hjärtat börjar skrika i bröstkorgen. Åsynen av körsbärsträd i full blom får mig att gå en omväg på vägen hem. Jag blir så glad i hjärtat att jag måste skratta högt. Finns det något vackrare?

Electric

 

It's the time we waste

 
Jag får höra Only if for a night på krogen och även förundras över hur någon kan komma ihåg mig efter fem års tid. Innan dess sjunger vi Singstar och jag skrattar så jag gråter. Jag får också äntligen prata om alla känslor på en solvarm balkong. Och jag sjunger. Only if for a night. 

Kvällen kan börja

 
 
Det är löjligt roligt att dricka ur stora glas.

Hej lördag

 

Vad har jag att förlora; jag ger mig, jag går in

 
Jag skriver någonting om hur jag fungerar gällande känslor men vågar samtidigt inte skriva om det. Det känns ointressant, naket och löjligt.
 
Min slutsats är dock att jag inte är rädd för känslor; jag är inte rädd för att känna och har aldrig varit.
 
Det jag är rädd för och faktiskt har varit för lite rädd för, är när människor missbrukar mina känslor. 
Det jag emellertid är mest rädd för just nu är att jag inte ska våga uttrycka vad jag känner. 
 
Livet är då aldrig uttråkande. Det fanns en tid då jag inte klarade av att känna mina mest intensiva känslor i nyktert tillstånd. Nu gör jag det utan problem. Det fanns också en tid nyligen då jag behövde stänga av. Nu har jag lyckats öppna upp igen och är hela tiden medveten om vad jag känner. Det är både fint och frustrerande. För när det gäller vissa känslor så frågar jag hjärtat Jo, jag vet, jag vet verkligen, men hur är det till hjälp för mig? 

Isabelle & solen

 
Sitter utomhus på lunchen och eftermiddagsfikan. Ögonen svider av sömnlöshet och det gör mer ont att blunda än att ha dem öppna. Jag biter mig i läppen för att försöka hålla skrattet inne. Känner doften av nyklippt gräs och drar in luften i näsborrarna så ofta jag kan. Samtidigt gömmer jag mig bakom solglasögon och stänger ute världen genom ett par hörlurar. För samtidigt som jag vill uppleva den, så vill jag stänga den ute. Jag är inte trygg med att synas eller att se det jag ser. 
 
 

Det finns inga mål men det finns sätt att ta sig dit

 
Idag kunde jag äntligen sätta ord på hur jag fungerar i vissa sammanhang och därmed också sluta tycka att det är något negativt. Det handlar om hur jag hanterar ett hinder som dyker upp. Jag låser mig inte. Jag gnäller inte. Istället blir jag kreativ och tar mig förbi det. 
 
Jag har ibland kunnat få dåligt samvete över hur dålig jag är på att uppmärksamma det som är dåligt, för därmed har jag felat i att rapportera det så att det kan åtgärdas. Idag bestämde jag mig nog för att tycka att det är en bra egenskap. 

Ordningen är så gott som återställd

 
 
 
 

Meet me under the cherry blossoms

 
Igår såg jag rosa körsbärsträd i blom. Jag blev så överrumplad att det kändes som att hjärtat stannade. 
 
Jag drömmer och sedan dagdrömmer jag och hjärtat sätter griller i huvudet. Har tankar som klibbar fast och en inutidiskussion med mig själv. Jag tappar mina nycklar och går rakt in i dörren. Jag skyller på våren.

Your heart is an empty room

 
Eftersom vardagsrummet är ovanligt tomt passar jag naturligtvis på att prova det självklara - att hjula. Det var inte skönt någonstans i kroppen, men det gick. Med persiennerna nere, ska tilläggas.

No one knows just how deep it goes

 
Han är helt klart sötare nu än när han skrek i natt. Helt klart.

Then I heard your voice as clear as day

 


I had a dream

 
Visioner i mitt huvud när du ler
 
Jag hade nästan glömt bort världens finaste citat

RSS 2.0