Återhämtning

 
 
 

I'll be your ghost

Jag går ut för första gången på flera månader och inser fortfarande hur en viss tid av mitt liv var att hitta hem. Jag hittade dem. 
 
I övrigt är det intressant hur hjärnan fungerar. Att min fortfarande stundtals tror att jag inte är i medvetandets land. Som att jag inte hela tiden är medveten. Som att jag inte hela tiden påminns om skrattrynkor som fastnat för längesen. 

I'll be running 'til the love runs out

 
"I'll be your light, your match, your burning sun
I'll be the bright in black that's making you run"

And we'll start a fire, and we'll shut it down

 

My baby shot me down

 
Kill Bill är sannerligen ett mästerverk.

När det blir vår på riktigt

 

Firar långhelg

 

Tappad

 

"You were a confused and wild thing sometimes"

Tänk vilken mening som skänks tillvaron när Twin Peaks får en fortsättning.

Shadow, take me down

 
Gröna trädkronor mot blåa himlavalv. En sorts rosa träd som blommar lite senare och lite längre än körsbärsträden. Syrén som är på ingång, rapsfält som visar upp sig i hela sin skrud och snart är det häggens tur. 
 
Jag tycker om känslan av att bedöva och förstärka känslor på samma gång. Vissa dagar har jag inget filter, är jag hudlös, skyddslös. Dagar utan lugna stunder och som ändå inte räcker till. Om jag ständigt ska ge av mig själv måste jag få påfyllnad. Mina arbetsdagar blir just nu längre och mina tillfällen för återhämtning kortare. Om några dagar får jag andas, då får jag långhelg. 

En plats i solen

 
Jag äter nötkött för första gången på tre år och dricker alkohol för första gången på fyra och en halv månad. Min mage har inga invändningar för ögonblicket och solen läker min själ.
 
 

A feeling I can't run from

 
"jag ser solen i dig
men den ser inte mig
 
nej, inget berör om du gör som jag gör"

Det sista som ska tystna är musiken i mitt huvud

 
 

Livet

 

Feels so good inside

Lunchen spenderar jag med musik i öronen, liggdansandes med fötterna på en gräsmatta. Kvällen spenderas på balkongen i favoritsällskap. Resten struntar jag i.
 

My fear is fading fast

 

Fruktsocker

 

Can't you hear my heartbeat for the very first time?

 
Syrénbuskarna har börjat blomma och jag försöker dra in dofterna mellan pollensnörvlingarna. Skorna är så tunna att det känns som att jag går barfota och jackan klibbar mot min hud. Jag går längs tulpaner, magnolia, nyponbuskar och träd i rosa, vacker blom. Min blick fastnar och samtidigt är min hjärna fylld av ögonblick som jag spelar upp om och om igen. Min favorithund hoppar upp i min famn och håller fast mig med båda tassarna medan hon pussattackerar mitt ansikte och mina armar. Min healer säger att jag aldrig har varit så mottaglig förut, och att hon märker att någonting i min energi är annorlunda. Hon säger att det rör sig om en glädje på insidan, att det sprudlar i mina ögon och att den som gör mig glad, verkligen gör mig glad. "Du har hittat någon som ger dig energi" och jag tänker att det är precis så det är. Hon känner mig alltid utan och innan utan att jag behöver säga ett enda ord och det är lika häftigt varenda gång. 

You made me feel shiny and new

 

Under the cherry blossoms

En dröm som gör sig påmind och lämnar kvar en eftersmak. Jag biter mig i läppen för att inte le åt tanken. Fingertoppar som dröjer sig kvar, händer som rör vid mina händer. En fladdrande bröstkorg och ett hjärta som inte vill hålla tillbaka.
 

No, you won't make a mess of me

 

I said nay

Det är klänning, ballerinaskor och uppknäppt jacka. Det är bra ammunition mot den stress som gång på gång försöker dra ner mig i ett svart hål av ilska, uppgivenhet och frustration. Jag är trött på att ha längre perioder då min kalender i vardagen inte ger minsta utrymme till varken återhämtning eller eftertanke. Varenda cell i min kropp protesterar, vägrar normalisera det. Så någonting som aldrig borde ha lagts på mig när jag så tydligt signalerat lägger jag tillbaka igen. Efteråt skakar jag av mig den värsta ångesten på en solvarm gräsmatta och skrattar så det ekar i huvudet. Att sätta gränser i den kontexten fyller mig fortfarande med känslor av skam, otillräcklighet och misstro. För skulden läggs alltid på mig som enskild person och aldrig på systemet, på situationen. Men jag vet också att det inte är något som jag kommer att finna mig i, som jag kommer att internalisera. Så när kvällen kommer känner jag rytmen, börjar sittdansa under yogapasset. Och jag vet att det som gör att mina steg känns lättare just nu är att jag har något fint att se fram emot. 
 
 

Still

 

Summer was gonna take the pain away

 
Efter en helg av soligt balkonghäng är jag påfylld av ny energi.

Sunny

 

Je ne regrette rien

 

Bonfire heart

Det är maj och vinden slår fortfarande som is mot kroppen. Min hjärna kan inte ta in att kylan är så närvarande samtidigt som rapsfälten börjar skifta i gult. Om nätterna kryper graderna långt neråt och om mindre än en månad ska jag sova i tält.
 
Jag finner inte längre orden, jag finner just nu ingenting.

Sjukamp

 
Nästa gång ska jag välja motståndare med omsorg och inte någon som har utövat Taekwondo i många år, ty jag har aldrig blivit så golvad. Men när det kom till aktiviteten som krävde balanssinne, hade de andra inte en chans. 

Alltid en katt i närheten

 
 

Flare

 

Skam

 
Skam gör mig alldeles bubblig i hjärtat. 

.

 

Sockervadd

Som jag har längtat efter picknick & parkhäng. Vi avslutar kvällen med Singstar och skrattsjunger till Modern Talking & allting känns som det alltid har gjort. 

After work

 
En vet att en är högt prioriterad när ens kollega prioriterar att umgås med en framför att se sitt favoritlag spela semifinal. 

Bare

 
 
 

Bring me back to life

Jag är myggbiten och solkysst.

Vårrus & annat rus

Och om så bara för en stund, hittar jag tillbaka till någon form av glädje. 
 
 

Sju välspenderade timmar

 
 

Plötsligt bara är hon där, vid min sida

 

RSS 2.0