Dansa till musik


Fredag:

Kysser honom hejdå i vårt längsta avsked hittills och såna stunder är så hjärtvärmande - när man bara vill hålla kvar men måste släppa taget.

Vi äter god mat, dricker drinkar och jag skrattar så åt mina föräldrars samspel. Fastnar i soffan till Speed 2 och sedan spelar jag och lillebror lite Wii innan sängen kallar.





Lördag:

45- och 16-årskalas som bjuder på öl, vin, SingStar och kubb. Jag träffar en gammal vän på innergården och när bilen ska styra hemåt kliver jag av utanför Bånken för att sitta och njuta av underbar musik på uteserveringen tills det blir kallt och dansgolvet intags. Kärt återseende kräver mer än en kram och värmer hjärtat.





















Söndag:

Jag är död större delen av dagen men på kvällen åker vi och grillar och är sociala. Jag hade glömt hur gott det är med bearnaisesås.

Tisdag:

Jag steker kycklingfilé och kan inte minnas sist jag gjorde det.

Har inte haft energi till ett skratt på hela dagen så när vi tittar på Garden state blir jag alldeles bubblig inombords. Känner mig varm, trygg och hjärtlig. Alla onda känslor av frustration jag haft under dagen byts ut och ersätts av något sött som socker. Vissa scener är så klockrena och jag fullkomligt älskar att både se och höra honom skratta.



Onsdag:

Jag är extra kramig och vill inte släppa honom ifrån mig, vill föralltid känna hans hud mot min.



Imorgon:

Jag och Sara åker till Siesta! tillsammans för femte året i rad. UNDERBART!


Vandrar i ett sommarregn





Allt på ett kort


Torsdag:

Jag breder ut ett stort, gosigt täcke över den numera gröna gräsmattan och njuter av solstrålar och 20-25-gradig värme. Ömsom läser jag, ömsom skriver jag. Men jag märker också att jag har fått en förmåga som jag inte haft förut; att slappna av.












Du är inte vilse så länge du har ord


Satt och sorterade gammal kunskap nerpräntad i kollegieblock och möttes av ord och klotter som fick mig att brista ut i skratt. Jag var sannerligen en struntpratare:

"En helt vanlig dag. En fluga kryper på min hand men jag jagar inte bort den. Vårkänslor. I ett forsande vattenfall. På väg till stjärnorna. Det snurrar min jord och min själ. Vackra, vita blommor sjunger för mig. Glömmer bort att andas. I ett iskallt Ikea-land. Jag drömde en gång. Om moln. Rosa moln. De var min säng om natten. Min soffa om dagen. Mitt allt. Mot en klarblå himmel vilar mina ögon som förvandlas till lyckliga stjärnor. I oändligheten (två gånger)".

Här kommer solen


För första gången på länge har det varit en dag full med underbart solsken, vilket innebär att jag varit utomhus större delen av dagen. Nu tycker jag att det fortsätter såhär.





Dina händer är fulla av blommor



Slut dina ögon och dröm


Onsdag:

Alla pratar om att höja promillehalten i blodet för att fira ledighet så jag unnar mig ett glas vin, jag också.




Fredag:

Han och jag går och äter Rosegardens utsökta buffé. Jag skrattar åt hur sött han radar upp sina melonbitar och blir påmind om att friterad banan med vaniljglass är en av de absolut godaste efterrätterna. Och: det är de små detaljerna som får mig att skratta förtjust.

Vi går vidare till Biljardkompaniet för att möta upp Malin & co. Det var alltför längesen min famn fick smaka på hennes kramar och hon underhåller mig med sin nybörjarbiljard. Själv var jag mästare på att skjuta bort guldlägen. Jag hade glömt varför mina öron stormtrivdes på denna pub. Det är något vansinnigt vackert med att få lyssna på sina favoritlåtar på allmän plats. Vi sätter oss och pratar över lite öl innan sängen intas redan innan midnatt.





Lördag:

När jag närmar mig Hässleholm börjar det spritta i hela min kropp. Längtan efter Siesta! är mer än påtaglig och nu är det inte långt kvar. Sedan 2006 har det varit en av årets absoluta höjdpunkter och varenda år är jag lika spänd - kommer jag att kunna åka? Biljetten är skrynklig av allt regn men har torkat på mitt skrivbord. Enda utmaningen är kombinationen fibromyalgi och tält men jag ska se bob hund live igen och det betyder mer än allt annat.

Laxmiddag hos moster och lek med världens bästa tvillingar. Det slår mig vilken bra pappa min kusin kommer vara, som var världens bästa lekfarbror när jag själv var barn.















Jag får söta sms igen och jag får spendera även min lördagskväll med honom. Det är sällsynt och därmed guld värt.


Söndag:

Vi äter räkor och jag gör gino för första gången. Jag blir lika exalterad och euforisk som när jag fick veta att det ska komma ett SingStar Kent.



Jag inser också en gång för alla att inte ens sojamjölk gör min mage oberörd så jag tänker att jag får försöka börja dricka juice. Blir glad när jag hittar en juice som är anpassad efter min magkatarrsmage:


Perfa!

International Baccalaureate


Jag har gått i skolan i hela mitt liv. Sedan 7 års ålder till 24 års ålder. Även om socionomutbildningen är den som frodat min personliga utveckling mest, så var jag nog ändå allra lyckligast under IB, om vi ska fokusera på just skolgången. Rent generellt är det väl ganska svårt att överträffa gymnasietiden. Även om jag på många plan var otroligt olycklig under den tiden, så sken jag samtidigt otroligt mycket, tack vare just IB och allt vad det innebar. Alla människor och den starka gemenskapen. Så därför tänker jag, trots svalt intresse från andra håll, sikta på att gå på 10-årsjubiléet i september. Att åter få smaka på de känslor som brann inuti i en under den tiden är lätt värt hundrafemtio riksdaler. Lätt.

I started to dance, remember








Regnet piskar mig i ansiktet och vinden bygger bo i mina leder men jag finner ändå mina vägar till njutning.

Man ser det från månen


När jag skrattar som allra högst och hjärtligast, tänker jag på farfar och hans skratt. Det var ju lite så hans skratt lät. Känslan av att han ändå lever kvar i mig, är så vacker och rogivande.

Det krävs ingenting för att känna sig fri




Och när jag slutar tänka, börjar jag förstå


"Varje steg är ett steg tillbaka,
varje ord är en hopplös dröm.
Man måste tiga för att vara sann,
men man måste tala för att ha en chans"

- Ingenting

Stort och vackert





Jag vill springa rakt in i dina andetag



Vissa kan vara snabba med att påpeka att djur, oavsett hur tama, i slutändan ändå är opålitliga och beräkneliga. Jag kan tycka att detsamma gäller för människor. De kan nämligen också helt utan förvarning göra en totalvändning och hugga en. Fast kanske beror det i det fallet på att kärlek och hat är placerade så nära varandra i hjärnan? Jag kommer i alla fall alltid fram till samma slutsats och det är att känslor är förrädiska och lättpåverkade, och det är också därför jag inte känner tillit till dem. Varken till mina egna eller andras. Jag lägger samtidigt märke till att vissa delar av mitt liv blir bättre när jag slutar lyssna på förnuftets djupa stämma och följer mina känslor; lever i nuet. För hjärtat har sina skäl som förståndet ej förstår.



Ibland känns det som att jag springer runt i cirklar. Situationerna är unika, men associationerna är många. Det är väl det man kallar för erfarenhet.

Jag älskar glutenfritt


Jag kan numera äta pasta utan att få ont i magen. Lyckan är enorm!
Visserligen blir jag lika svullen som av vanlig pasta men det gör mig inte mindre exalterad - man kan inte få allt :)

När planeterna stannat











It began in Hässleholm



Idag har jag köpt biljett till Siesta! och här är peppen!

Samma nätter väntar alla, utan dig är alla kalla



Playmate of the year



Det är inte helt ovanligt att katten får besök av grannpolarna, och de misstar visst mitt fönster för dörr ;)




Trollet själv brås visst på mig och gillar öl ;)

Himlen färgas skär och det sjunger i mitt bröst


Även om mitt medvetande kantas av mycket mörker förundras jag över hur jag ändå kan fästa blicken vid ljuset. Att jag kan vara positiv och försöka göra det bästa av situationen, även om jag suktar efter utveckling.

Det kan vara för lätt att glömma bort det som är bra.




Och: det är så mycket lättare att skriva om det som är dåligt.









För första gången på sisådär sex år äter jag bröd utan att få ont i magen. Glutenfritt är det bästa som har hänt mig på länge och känslan är obeskrivlig. Jag kan äta världens godaste frukostar utan större oro. För jag älskar mackor så mycket att jag mycket väl skulle kunna tatuera in en brödrost någonstans bara för att.





Godaste smoothien består av:
Mango
Hallon
Melon
Valnötter
Alprosoya vanilj





Ibland måste man våga fråga.
Ibland måste man bara våga.





Jag tycker om att slappna av i andras hem. Att trotsa trötthet för att ha roligt. Min energi räcker inte långt men den räcker lite längre ibland om jag bara vill.



Meet me under the cherry blossoms



Ca pourrait changer




Jag har börjat överge mina känslor i ett visst sammanhang och jag måste sluta med det.

Jag tar själv på mig skulden och tänker att även om en annan persons beteende gentemot mig leder till de negativa känslor som jag känner, så är det ändå inte den personens problem. Tänker att jag är för känslig, att jag känner fel saker, att hela mitt känsloliv är snett.


Men: även om mina känslor inte har betydelse för andra, så har de det för mig själv. Och det måste jag börja visa. Jag måste börja behandla mig själv som en viktig person igen.

Je danse donc je suis


Vissa dagar är våren här på riktigt:








Om inte annat så talar grönskan för det:






"Är det här allt som blir så dör jag"



Jag får frågan när tänker du tillåta dig själv att vara sedd? och jag finner inget bra svar. Allt som inte sägs stannar kvar inuti mig och nu har jag en tornado av känslor och tankar som gör att jag känner mig vilsen. Jag vet ingenting längre. Jag är en fråga på jakt efter svar men någonstans på vägen glömde jag bort vad mitt mål var. Jag har till och med glömt frågan, glömt mig själv.






Jag släcker sommartörsten med ananas och en fredagsmorgon känner jag nervositet för första gången på flera år. Jag kliver in i ett rosa hus utan ett "lycka till" i öronen och jag kan inte låta bli att bli förbryllad; bryr han sig så lite? Lyckönskningar kom från annat håll via sms och mer än så behövs egentligen inte. Jag hoppas och när jag går därifrån får mina ögon möta utslagna körsbärsträd och det kommer aldrig finnas särskilt mycket som slår den vackerheten.






På vägen hem köper han ett Wii så vi spelar hela eftermiddagen och jag noterar min egen inlevelse.






På kvällen blir jag överraskad. Jag möts av ett bonjour i porttelefonen och sedan en Morgan i lösmustasch och basker och voilà så har vi oss en fransk afton! Vi äter baguetter, dricker vin, lyssnar på fransk musik och leker med lösmustascher vars underhållningsvärde är underskattat. Kvällen är jättefin men lagom till den efterlängtade nattmaten är min magkatarr alltför aktiv.















Lördag och det ska ölas med Tollarpsgänget. Vi har allsång till de allra bästa Joddla med Siv-låtarna och ett av världens mest smittande skratt är närvarande. Stämningen är på topp och det finns så många härliga människor på samma ställe men bäst är när jag oplanerat får träffa storebror en runda.






Söndag och jag tänker:
Jag tycker om när man blir så glad att det känns i hjärtat

RSS 2.0