"Everything happens for a reason, even lunacy"

 
"- You're a whacko!
- And I like it!"

For blue skies

 

If you're loved in the end, then you win

 
"- Do you know that you're odd?
- I do"

Jag bjuder på den

 
Igår fick jag larma av på min nya arbetsplats för första gången. För tydligen var jag först på plats efter påskledigheten. Eftersom det var mörkt när jag kom dit även idag, larmade jag av igen. Trodde jag. Jag larmade i själva verket på. Så larmet gick och Securitas kom. Tja, det hade ju inte varit jag annars. 

Det är kanske även mitt

 
I veckan sa en klient att hens barns mest framträdande Aspergerdrag var det faktum att hen bara äter det som hen tycker är gott. Jag fick hålla det igenkännande skrattet inne tills mötet var avslutat. För jag äter hellre ingenting alls än någonting som jag inte tycker är gott. 

Tjuvstart

 

Från och med du

 
 

Ally McBeal

 
"And whatever virus you think she's got, we should all be so lucky to be infected a little"

Somewhere only we know

 
 
 

Will my stars align

 
 

The secret

 
 
 

Open

 

Du kan inte tvinga dina ben att börja gå

Det går äntligen att sitta på balkongen när jag kommer hem från jobbet. Och han blir så exalterad att han river sönder min bröstkorg. Klöser sig in till hjärtat. För han vill vara lika nära.

Jag vill ha din ryggrad här, fäst den i mig

Och när jag stänger igen boken och kryper ner under täcket så lägger hon sig så nära att hon inte kan vara närmre. Det är som att hon överlåter dagarna åt honom, men nätterna är hennes. 

Dagsljuset skär dina ögon i klyftor över trottoaren

 

Cirkeln är sluten

 
Avslutar påsken på samma sätt som jag påbörjade den; med morgonmys & tulpaner. 

Call it magic, cut me into two

 
"and if you were to ask me,
after all that I've been through,
still believe in magic?
oh yes, I do
of course I do"

.

 
 

A wonderful life

Att skratta förtjust medan jag trycker en gaspedal i botten. Att känna solen i ansiktet tillsammans med musik i öronen. Att skratta hjärtligt och okontrollerat. Att känna doften av hav och tång. Att se horisonten och spegelblankt vatten. Att äta gott, att dricka gott. Indoor walking & kvällspromenad. Att känna harmoni och balans. Att slås av hur bra jag mår. I kväll kommer jag somna med en känsla av tacksamhet. 

Hon stänger sin mun för att skydda alla orden, och hon stänger sina ögon för att skydda känslan

Inleder påsken med morgonmys & tulpaner. 

Massage

 
Hon säger att det är första gången som hon kan gå ner på djupet. Första gången som nypåbyggd stress inte lagt sig i vägen. Äntligen.

It seemed a place for us to dream

 

Easier said than done

 
 

Sunshine Superman

 
Idag har jag fått förklara för en ungdom vilka superkrafter hen besitter i och med sina diagnoser. För hen hade mest fått höra motsatsen. 

Ge bara ljus

 
 

Precis just då

Doften av grillat. Solen i ansiktet. Vinden i håret. Uppknäppt jacka. Och nerver som sakta stillas för att sedan blossa upp igen.

Visioner i mitt huvud när du ler

 
De där ögonen. Plötsligt är de mitt framför mig. Och de har samma effekt nu som då. 

Mon petit chéri

 
 
 
 

Uptown funk

 
 

Det som kallas kärlek

 
Jag var på Håkan Hellströms fantastiska spelning 2014 så det kändes någonstans helt okej att jag inte fick någon biljett till årets spelningar, även om jag så gärna hade velat uppleva en konsert med honom tillsammans med mammi, som numera älskar honom på gränsen till mer än vad jag gör. 
 
Men avslutningsturnén med Kent. Jag hade inte kunnat stå ut med att inte få biljett. Dagens biljettsläpp gav mig så mycket panik och nervositet att jag har upplevt nog med spänning för ett år framöver. Det slutade med att jag fick en biljett till mig själv på fredagen i Malmö. Om jag så ska åka själv så gör jag det, tänkte jag. Sedan upptäckte jag extrakonserten på lördagen. Och på lördagen ska jag definitivt dit. Jag kommer få dela det ögonblicket med mammi och pappi. Även om det inte är musik som de lyssnar på, så känns det som en obeskrivlig gåva från dem till mig, att de vill vara med och uppleva dem tillsammans med mig. Innan det är för sent. Jag tror det är det som kallas kärlek. 

Balkonghäng

 

Spellbound

Efter en after work med de nya kollegorna är det fint att komma hem till mina tussar. 

Civil olydnad när den är som bäst

 

Grand hotel i Lund

Det är lyxigt att gå på utbildning.

Nothing in my way

 
Jag börjar känna längtan i kroppen igen. Längtan efter att börja springa. Utan att hålla på att svimma av näringsbrist och utmattning, som för ett år sedan. Jag vill känna luften i stegen, lättheten i kroppen, sval bris mot varm hud. Som för två år sedan. 
 
Och jag vet inte riktigt hur det gick till, men jag verkar ha tackat ja till att springa Vårruset i Malmös vackra Pildammspark i år tillsammans med mina nya kollegor. Bland andra människor. Inte min comfort zone alls. Och just därför ska jag göra det.

En plats i solen

 

Den bästa tiden ligger framför oss

 
Soluppgång och jag vänder mig om och kan inte riktigt slita mig. Jag har solen i ryggen men vill ha den i ansiktet. 
Jag går en omväg hem för att kunna insupa allt det vackra. Hur den blåa himlen speglar sig i vindstilla vatten, hur trädtopparna, grenarna sträcker sig mot den. Vid varenda blinkning är det som att jag tar ett mentalt fotografi. Så jag blinkar oftare än vanligt. 

Ett tidsfördriv att dö för

 
 

Grâce à toi à nouveau je respire

 
2012 tatuerade jag mig för första gången.
2014 tatuerade jag mig igen.
2016 är det helt enkelt dags igen. Det kommer bli tre stycken som är helt oberoende av varandra. Men genomtänkt, som alltid. 

Fyll mig med luft igen, gör mig synlig

Hur deras ord alltid har sprungit raka vägen in i hjärtat, byggt sina bon, studsat mellan väggarna. Hur de lärde mig att jag genom ord kunde få utlopp för alla känslor som trängdes i en alltför liten kropp. Hur deras ord fick ristas in i min arm när jag gjorde min allra första tatuering.
 
Så på något sätt känns livet inte komplett utan dem. Vetskapen om att de i år går i graven har grävt ett stort hål i mitt inre idag. 
 
Ikväll fyller jag hela min själ med deras musik och håren på min kropp reser sig unisont. 

Trust intuition & energy

 

Jag är redo för våren

 
 

And now I'm about to fall because you are beautiful

Gårdagen bjöd på årets första balkomg och senare åkte jag till Blekinge och mellomyste med fina före detta kollegor. 

Det som gör skillnaden

 
Det som gör en frisk är inte att komma ifrån ett dåligt ställe utan att komma till ett bra. 

I want nothing like the others

 
 
 

Rawfood & solen i ansiktet

 
 
 
 

Jag behöver vackert liv runt omkring mig

 
 
 
 
 
 

Lördagslyx

 
 
 

Lovely

 
 
Hon sätter sig så nära hon bara kan. Och mitt hjärta svämmar över. 
 
 
 
 
 

Think positive and be positive

 
Det finns en ofantlig styrka bakom ens tankar. De har en egen kraft. Och den fokuserar jag på nu. Att inte ge kraft åt negativ energi. Negativa händelser ska inte uppmärksammas för då får de energi. Får de inte energi, så kommer de inte åt mig. Min bröstkorg är öppen och på vid gavel men det som jag inte vill ska nå mig, det når mig inte heller. 
 
Det är som att jag nu lärt mig att ha ett skydd uppe när det behövs. Som att jag vet hur jag ska ha en balans mellan det och öppenheten som jag tycker så mycket om. Ibland är det svårt att se skillnaden. När en kan vara öppen och när en behöver skydda sig. Det kan bli så illa att en skyddar sig mot allt. För det har jag gjort. Mitt hjärta har nu öppnats upp igen på ett sätt så att jag kan bejaka min egen känslighet. Jag är en känslomänniska och jag älskar när jag får möjlighet att verkligen vara det också. Jag vet inte hur många gånger i mitt liv som den sidan av mig har blivit skammad och jag har blivit vilseledd och trott att kontroll över sina känslor är något att eftersträva. Det är skillnad på att dämpa och på att vara medveten. 
 
Så nu gör jag som för så många år sedan. Jag gråter åt det som är sorgligt och vackert. Det har jag inte klarat åt flera år. Så fort mitt hjärta ville gråta så slogs en knut i min hals. Nu är det fritt andrum.
 
Allt har sin tid. Nu kanske tiden är rätt.  
 
 
 
 
 

Första dagen

 

A new beginning

 
När jag började arbeta i Karlshamn, för lite mer än fem år sedan, hade jag otroligt nära till ett sushihak. Idag börjar jag arbeta i Hässleholm och kommer ha lika nära till en rawfoodshop. Bättre än så blir det knappt. 

RSS 2.0