Julstämning


Det här är vad jag har att vänta mig idag :)

Hoppet i ett iq-fritt land


Nyligen hade jag äran att bevittna hur 5-årige Gustav skänkte sitt livs besparingar till Musikhjälpen och idag läser jag om 11-årige Kevin som sparade sin veckopeng och pantade burkar i ett halvår för att kunna ge julklappar till sjuka barn. Jag kan inte känna annat än att jo, det finns hopp om mänskligheten.

Kärleken till humor


Min pappa och jag brukar skämta om min mammas högstyrka röststyrka. Man kan säga att hon har blivit arbetsskadad efter alla år inom äldrevården. Min pappa däremot, har ganska låg röststyrka. Så när det står att det är han som ringer förväntar man sig ett ganska lågmält hallau ja! när man svarar. Därför blev jag mäkta paff när jag istället möttes av ett högljutt HALLAU JA! med min mammas röst i andra änden. Och pappa skrattade så gott där i bakgrunden. Finns det något som förgyller livet, så är det humor.

För övrigt vill jag påstå att det är kärlek när min pappa gör en chansning och kör till Åhus för att undersöka om de säljer rökt ål, då jag är oförskämt förtjust i just detta. De sålde ål. Så för min del gör det inget att världen inte lyser vit utanför, det faktum att mitt enda julpynt består av en adventsljusstake och att ingredienserna till knäck fortfarande ligger och skräpar bredvid spisen. Julen är räddad!

Fjärde advent




Pälshjärta


Jag älskar det faktum att Sesploppen återigen kommer inspringandes från vardagsrummet när jag kallar på honom från sovrummet!

Världen är vacker


Gustav, 5 år, bad sin mamma skjutsa honom till glasburen i Göteborg så att han kunde skänka sitt livs besparingar till Musikhjälpen. Åh, så fint att man blir alldeles blödig!

Det är ni som e dom konstiga, det är jag som e normal



Knasplopp


Min katt tycker inte bara om sallad...



...han tycker om massage också:

What's up?



Han har fått det där med vacker tass om bakfoten ;)

Tredje advent



This must be it





Kött är dött


Dagens upptäckt:
Min katt tycker på fullaste allvar om sallad. Här försöker man locka med räkor och lax och fan och hans moster och ibland duger inte ens kyckling. Och så ligger en kruksallad framme vid frukostbordet och vad gör han? Jo, han trycker in huvudet mellan plasten och börjar äta av salladen. Bara sådär och hur nöjd som helst. Har han blivit vegetarian, månne?

Matplask



Fredagslyx i form av ägg- och räkmacka. Sekunderna senare landade minst hälften av pålägget med ett aioliplask på tallriken. Sallad är helt enkelt för halt underlag. Inte för att historien inte upprepade sig med macka nummer två trots att jag la salladsbladet överst. Jag har sådan flyt när jag äter ;) (Tacos ska vi inte prata om)

Ta-dah!




Den 19 november var det återigen dags att bli påmind om något jag aldrig riktigt velat kännas vid. Det faktum att mina föräldrar av fullkomligt oförklarliga, oprovocerade och aningen sadistiska skäl fattade beslut om att jag skulle heta Lisbeth i mellannamn. Det har enbart känts främmande när man så snabbt och lätt knappat in sitt personnummer vid internetshopping och Lisbeth poppat upp bland personuppgifterna. Så nu fick det vara bra. På min 26:e namnsdag skickade jag iväg min blankett till skatteverket. No more Lisbeth!

Parentes:
Om pappa får för sig att stå fast vid sitt ord att ignorera ovanstående och fortsätta gratulera mig den 19 november vartenda år, ska jag tvångsmata honom med wasabinötter ;)

Tunga besvär


De senaste dagarna har jag stundtals haft ihållande hjärtklappning. Inte allergihjärtklappning utan psykisk hjärtklappning. Obehagskänslorna har stått mig upp i halsen. Gjort luftstrupen trång. Jag har gått upp mitt i natten och kräkt ur mig allting tills det bara varit galla kvar. Varit uppmärksam på vartenda ljud i trapphuset. Av förklarliga skäl. Och det är vid sådana här situationer jag verkligen kan uppskatta det faktum att jag har nära till skrattet. För att skratta är så otroligt förlösande. Det här obehaget är tillfälligt och jag kommer inte att tillåta att det suger sig fast runt mitt psyke som en bläckfisk. Att tillåta sig att vara rädd är i vissa lägen klokt, bara man är uppmärksam på vad rädslan gör med en.

Andra advent





Mamma har varit söt och bakat kakor :)

Bagagelucka


Sambon: "Jag har tömt bagaget på grejer nu"
Jag: "Ja, innan var det ju ett jävla liv i luckan!"

Jag tror jag har min käre far att tacka för min dåliga humor ;)

Det kallas chocktillstånd


Fredagskvällar brukar jag spendera i soffan framför Idol efter intag av hämtmat. Inte sällan somnar jag pinsamt tidigt eftersom jag efter en arbetsvecka är fullkomligt dränerad både fysiskt och psykiskt. Så lyssna nu på det här krysset i taket:

Igår hann jag med att både glöggmysa och baka pepparkakor i trevligt sällskap framför Idol och fira/sörja en flytt på krogen. Inte illa pinkat! Det slår helt klart att sova bort halva fredagskvällen. Kroppen var dock föga lycklig i morse, men det var det värt.

Och ikväll vankas det julbord. Må dessa julrelaterade aktiviteter lyckas schasa bort den grinch som tycks ha intagit mitt psyke. Och må ål serveras, banne mig.

Look for the girl with the broken smile





Gårdagens tabbe


På morgonen när jag kliver av tåget i Karlshamn, öser regnet ner. Jag ställs inför två val: stå kvar i naivt hopp om att regnet ska avtå, eller stå ut med att bli dyngblöt. Jag väljer det sistnämnda och förbannar mig själv i tanken för det faktum att jag fortfarande är värdelös på att ha med mig det paraply jag äntligen införskaffat. Resultatet blir att håret droppar på bordet medan jag arbetar och byxorna är blöta större delen av dagen.

Vid lunchtid packar jag om min väska så att allting som behöver få plats ska rymmas. Återigen reflekterar jag över att ena facket är mindre rymligt än vanligt och undersöken saken. Ta mig fan, i botten av väskan ligger mitt förbannade paraply och har så gjort hela hösten i princip. D'oh!

Negativ energi


Jag måste lära mig konsten att hantera energitjuvar. För skickliga, det är de.

RSS 2.0