Jag kunde önska att jag inte bryr mig, jag kunde tro att jag inte är lyhörd

 
Jag kan relatera till en gammal känsla men den är inte längre närvarande. Jag kan se mekanismerna bakom tidigare erfarenheter men de existerar inte längre. Utvecklingen har sprungit det senaste året och från en månad till en annan är jag inte helt och hållet densamma. För alla upplevelser, alla erfarenheter, sätter sina spår, stora som små. 

Jag har gått från att tyst svälja till att ta ton och ifrågasätta. Och det finns ingen återvändo, oavsett hur hotfullt andra upplever att det är när en står upp för sina åsikter. 
 
Jag kommer inte längre acceptera tyst ovetskap utan i viktiga lägen konfrontera och kräva klargörande. Tystnad är en form av makt som jag inte längre kommer att tillåta. 
 
Jag kommer inte låta mig trampas på. En kan ställa mig på plankan men tro inte att jag kommer hoppa. En kan kasta mig utför stupet (igen) men tro inte att jag inte kommer klättra upp igen. 
 
Och.
 
Jag lever hellre själv resten av min livstid än ingår i ett patriarkalt skitförhållande.
 
 

Enda skillnaden är att jag inte längre kommer att acceptera vad som helst. Och det är en stor skillnad.
 
 
 

Lovely

 
 

Fröken toksöt

 
Hon förgyller mitt liv något oerhört med sina små egenheter och sin sötstirriga blick. Hon är guld.

Klippan

 
Jag berättar för en person precis hur mycket hen har betytt i en av de tyngsta perioderna i mitt (arbets)liv. Det gör en sådan enorm skillnad när en person tar emot en med öppna armar och lyssnar, oavsett hur mycket personen själv har att göra. En person som förmedlar att den finns där och inte visar ens med kroppsspråket att hen inte har tid med en. Det är så värdefullt att det inte går att sätta ett värde på det. 
 
Med den personen vid min sida har jag verkligen utvecklats. Jag är säker på mina bedömningar och vågar stå för dem. Jag kommer alltid ha min klients bästa i fokus oavsett hur mycket någon annan ifrågasätter min bedömning. Oavsett hur kraftfull ifrågasättandet är. Jag må ha endast tre års erfarenhet, men jag tror på min egen förmåga och framför allt tror jag på människors förmåga till förändring om minsta förutsättningar finns. 
 
 
 
 
 

Män måste kunna se sitt ansvar vid en våldtäkt

 
Nu ska jag dissekera den vidrigaste texten jag läst på mycket länge.
 
"Samtalet i samhället kring våldtäkter, där två främmande personer träffas på en krog, verkar vara envist fokuserat på den anklagade mannen. Med fokus på mannen berövar vi kvinnan makten att påverka vad som händer henne och hennes eget ansvar i vissa våldtäktssituationer".
 
 
När (i helvete) har fokus legat på mannen och inte på kvinnan? På kvinnans promillehalt, klädsel osv? Säg mig, NÄR? Enda gången fokus ligger på mannen är för att bedöma om uppsåt funnits, och har det inte funnits så är det inte våldtäkt. Fantastiska rättssystem. "Jag hade inte heller uppsåt att sparka ditt huvud rakt ner i en trottoarkant. Det råkade bara bli så på vägen". Eh. 
 
 
"När två människor som inte känner varandra överhuvudtaget är kroppsligt intima med samtycke får kvinnan ett stort ansvar i situationen. Jag anser att om man en gång har gett medgivande till kroppslig intimitet genom ömsesidig fysisk kontakt ska man ta del i ansvaret, vad än konsekvenserna blir. Man kan också förstå att om man en gång har tillåtit kroppslig intim kontakt blir det väldigt svårt om man i efterhand måste avgöra en skillnad mellan samtycke och våldtäkt".
 
Så om en har gett samtycke till sex med en person en gång är det automatiskt "fritt fram" sedan? Precis den äckiga mentalitet som många gånger verkar råda inom förhållanden. Åtminstone har den mentaliteten funnits i mina. 
 
 
"Om man använder klokhet och lite objektivt tänkande borde man förstå att om man har börjat vara kroppsligt intim med en annan person kan det bli väldigt svårt att hantera situationen".
 
Om en använder klokhet och lite objektivt tänkande borde en förstå att män har tillräcklig iq-nivå för att läsa av när en kvinna inte är med på noterna eller ens befinner sig i ett tillstånd för att över huvud taget kunna vara med på noterna. Eller har män inte så hög iq?
 
 
"Jag tycker att ett bra sätt för kvinnan att ta ansvar är att bestämma några omfattande regler som hon alltid håller sig till med män i allmänhet, och särskilt när det gäller kroppslig intimitet och dejter. Om en kvinna har regler som hon lever efter, så är hon beredd att berätta för en man långt i förväg vad han får och inte får göra".
 
Så lust, känslor, stämning osv är densamma i alla situationer, oavsett person? Så jag kan använda mig av samma fina "mall" till alla jag träffar? Vad enkelt livet plötsligt blev!
 
Jag slänger mig med så mycket sarkasm att jag kräks i munnen. 
 
 
"Det är sant att män allmänt är starkare än kvinnor, men det är ändå kvinnan som bestämmer hur långt en man får gå med henne. Vet hon det i förväg och talar om det för mannen, då bör det inte bli så svårt att urskilja samtycke till våldtäkt om det skulle behövas".
 
Förlåt, men haha. HAHAHA. När (i helvete) har kvinnan, vid våldtäkt, bestämt hur långt en man får gå? Och hur ska en kunna veta allt i förväg? Stämningen kan ändras väldigt fort. En person kan gå från mjuk till hotfull på en åttondels sekund. Då är en möjligen redan i ett läge där en får avväga om en vågar säga nej och avbryta eller gå med på att fullborda i syfte att undvika/slippa eventuellt våld.
 
 
"Kvinnor är varken hjälplösa mot män eller mot domstolen".
 
Nej, domstolar och rättsväsendet ställer ju sig jämt och ständigt på kvinnors sida. Absolut. 
 
 
"Om kvinnan tar ansvar för sitt eget beteende och agerar med lite sunt förnuft, skulle anklagelser om våldtäkt kanske minska. Även om priset blir fler sexuellt frustrerade män på krogen".
 
There we go. Kvinnorna sitter med skulden, kvinnorna ska ändra sitt beteende, men män behöver inte sluta våldta. Hurra!
 
 
Slutligen; det behöver inte bli svårare än såhär.

Fredagsmys

 
Just nu har jag två spinnande mysploppar tätt intill mig.

Det är så roligt att jag inte kan låta bli

 
 

Sagt högt idag (i min ensamhet, bör tilläggas)

 
"Motherfucker, vad jag är bra!"

Ångestchock

 
Det är ju inte så att jag lever mig in i tv-serier och filmer. Skulle aldrig (även om det möjligen kan vara så att jag, senast jag var på bio, "hytte med näven" mot bioduken). Men säsongsavslutningen av Sons of Anarchy, den kan helt enkelt bara dra åt helvete. 

If 'oholic - workaholic

 
 
Med vänlig hälsning, Queen of Multitasking

Fröken pratkvarn

 
Lätt bästa beslutet 2013. Tokiga underbaris!

Morgonstund

 
 

Känns som nitroglycerin

 
 
Jag borde verkligen ha begripit symptomen för längesen, men har levt i en slags förnekelse. Tur att kroppen till slut larmar med en ordentlig käftsmäll. Hej, oh du aggressiva magkatarr. Jag ser dig, jag hör dig, jag känner dig nu. Kan jag få sova i natt? Jag tror jag provar redan nu.
 
#omeprazol

Neverending story

 
Vad skönt att man kan komma undan med våldtäkt under premissen att man är korkad.

Återigen...

 
Jag blir så ofantligt illa berörd. Hur kan man ha en sådan människosyn, att man gör något sådant? Numera går det inte en vecka utan att man får läsa om våldtäkter som begåtts. Och lagstiftningen kring det är fortfarande helt åt helvete. Jag avskyr det faktum att jag på allvar tvingas tänka följande tanke: "Jag väljer att sova över hos Malin och inte ta ett sent tåg hem, eftersom det i princip är lagligt att våldta". Det fanns en tid då jag vågade gå genom Tivoliparken sent om helgerna. Det skulle jag aldrig göra nu. 

Energipåfyllning & gapskratt

 
Lördagen spenderade jag i Malmö tillsammans med Malin Vi har fuldansat till Dancing in the street & gapskrattat oss halvt fördärvade. Jag har fått en enorm energipåfyllning, vilket var precis vad jag behövde. Freakin' fantastic!
 
Välkommen till Malmö ;)
Dags för fördrinkar innan utsökt take away!
Vitt vin + soda streamer = succé
Jag har köpt upp hela mustaschsortimentet på Lagerhaus & TGR. Om kassörskan skrattade åt mig? Möjligen ;)

Vem Pra Bahia

 
Miljöombyte, here I come!

Äntligen fredag

 
 
 

Torsdag & nervarvning

 
 

Häromdagens sopa

 
Någon slängde sin gran i soprummet. Någon annan provade denna variant.
 
#duktigidiot

Att välja positiv energi

 
I
 
All min vakna tid tillägnas arbete. Mitt engagemang är hundraprocentigt när jag ser förändringspotential och då är det värt mödan, oavsett slutresultatet. Jag ser en unik intelligens blandad med öppen känslighet. Men mina ögon blir rödsprängda och kroppen slutar lyda, det blir svårt att gå. Så det är dags att andas ut, förhoppningsvis för fler än mig. En skarpsynt kollega säger att hon är orolig för att jag ska bli utbränd. Jag svarar att detta är ingenting i jämfört med höstas. Jag vistas i ett fientligt klimat men på något sätt lyckas jag just nu värja mig. Mitt psyke är inte bara stabilt, utan starkare än någonsin. 
 
II
 
Trots förklarligt zombietillstånd lägger jag märke till detaljer. Så när jag ser blinkande blåljus i backspegeln förstår jag direkt vad konstapeln kan vilja mig. Min puls höjs inte när jag kör in till vägkanten. Jag rullar ner rutan, ler och frågar skämtsamt "tycker du att bilen är skitig?" När jag avslutar hembesöket som jag var på väg till får jag fråga efter papper så att jag kan torka av registreringsskylten baktill.
 
III
 
Jag ser en hjärna som liknar min. Som upplever samma ångest. Som är en empatiker precis lika mycket som jag. Jag pratar om vikten av att påverka det man kan påverka, dvs hur mycket man låter sig själv påverkas av andras idioti. Men dagligen hamnar jag själv i situationer där främlingar som jag aldrig ens pratat med suger ut all min energi och lämnar mig dränerad och frustrerad. Jag är tolv år äldre och har fortfarande inte lyckats lära mig att värja mig. Hur ska hen förväntas göra det? Min instinkt att vilja skydda är klarvaken. Så även insikten om att människor måste skydda sig själva, och inte skyddas av andra. 
 
IV
 
Relationer, som tidigare varit djupa, svalnar nu, blir ytliga. Samtidigt blir relationerna till dem som delar min vardag allt viktigare. För var det någonting som jag lärde mig under det gångna året så var det att inte lägga energi på relationer som saknar balans. Psykisk tillgänglighet är ingenting jag någonsin kommer att låta kompromissas med igen. 
 
V
 
Det är härligt att höra sitt eget skratt igen, 

Glädje i dess renaste form

 
 

Gullplutt upphöjt till två

 
Känner mig iakttagen och så ligger sötploppen sådär och stirrar på mig. Halleda'!

Hon injicerar min själ, hon är en nål i en ven

 
Idag har jag fått välbehövlig kvalitetstid med fina Malin & nästa helg lämnar jag denna staden för en annan. 

Sammanfattningsvis:


Eremiten upplever social rastlöshet.

Jag reser mig igen

 
Stora vinglas för en gångs skull, man tackar :)
 
Jag har den senaste veckan hamnat i svåra situationer där jag har imponerat på mig själv, där jag har kunnat konstatera att jag på vissa sätt är starkare än någonsin och större som människa än någonsin.
 
I association med det, är det en slags tillfredsställelse som sköljer över mig i samband med att jag känner en tomhet efter att ha varit social. Den senaste tiden har jag nämligen isolerat mig i rent överlevnadssyfte och på många sätt undvikit sociala situationer. 
 
Jag reser mig igen, och jag reser mig som mest i motvind. De oerhört kraftfulla projektionerna biter inte på mig utan jag ser igenom dem.

Smile while you still have teeth

 
Nu vankas restaurangbesök för att fira farmors 75-årsdag!
 

Growing up

 
 

Fredagskväll

 
 

Det är snö, det är som moln överallt

 
Jag inser hur mycket jag har saknat en snöfylld omgivning och flingor som virvlar i gatljuset. Mitt leende spricker upp när jag halkar till, vilket jag hinner göra tusen gånger om. 

Everybody's changing and I don't feel the same

 
Vissa känslor förblir konstanta. Andra förändras på ett ögonblick.

I will turn your tide, do all that I can to heal you inside

 
"Det är bara ett jobb"
 
Arbetar en med människor, och med att hjälpa dessa, är det inte bara ett jobb. Inte för mig.

Jag vill dansa med snöflingorna

 
 

Smile like you mean it

 
 

Like a boss

 
Titta vad jag fyndade på mellandagsrean ;)

Spränger mina lungor

 
Det är rosiga kinder och chockerade lungor. Några enstaka flingor faller mot en upplyst perrong och jag har andan i halsen, den har inte nått längre ner än så. Några mil senare virvlar fler, tjocka flingor ner mot en annan upplyst perrong. Kanske kommer någonting annat lysa ljusare snart. Åsynen av snö får mina ögon att börja glittra och det drar i mungiporna och hjärtat. 
 
Jag flödar av positiv energi för första gången på länge, vilket får det att kännas nästan magiskt. 

Yum

 
 

Lördag

 
 

A bad dream

 
Detta är alltså vad Sverige har utvecklats till. Detta är inte ett samhälle jag vill vara en del av.
Rasismen, sexismen och kvinnohatet är så utbrett (och accepterat) att jag dagligen kräks inombords av saker jag läser eller hör. 
 

Slut på detox

 
 

Dagens sopa

 
 
Det är ren vardagsunderhållning att gå in i mitt soprum. Häromdagen såg det ut sådär. Idag står där en gran.
 

Kvällsmat

 
 

Inom loppet av tio sekunder

 
"Har du leg?"
 
_______________________
 
 
"Ursäkta, damen!"
 

Estimationerna av min ålder är visst väldigt varierande.

Detox

 
Just nu: operation avgifta kroppen & håret
 

Nörd

 
 

Älskade tussplopp

 
Jag älskar honom till månen och tillbaka.

Love & laugh

 
 
 

Sås med tillbehör

 
Porterstek gjort på viltkött, jag älskar dig.
 
 

Nobody messes with the do

 
 
Nu drar jag och firar pappsen!
(iklädd nykapad lugg på grund av stressrelaterat håravfall)

Parce que

 
 
 

Recognition

 
 
Jag får se hur viktigt igenkänning, någon som förstår, är även för andra, inte bara för mig. Det är fascinerande med två likasinnade hjärnor, som tycks vara uppbyggda någorlunda likadant. Min hjärna lutar sig nöjt tillbaka i stolen och insuper ögonblicket av rent välbehag, samtidigt som den är i sitt mest alerta tillstånd. 
 
 

TGIF

 
 
Nu är det fredag & långhelg som gäller! 

Wonderchild

 
Jag har sagt det förr och jag kommer att säga det tusen gånger om; jag älskar, så innerligt, att träffa tänkande, analyserande, reflekterande & intelligenta människor. 

What's the word that's burning in your heart?

 
Jag kontemplerar över ett glas rött och hänger mig helt till mitt inre. Insikter faller på plats. När hjärnan kommer i kapp känns det som att vakna upp ur en psykos. 
 
 
Yes, 
I said it's fine before,
but I don't think so no more
 
 
För en stund tittar jag innanför mina egna murar och tillåter sorgen att nå mig. 
 
Jag kan inte låta bli att tycka lite om melankolin. 
 
 
 
Half of the time we're gone but we don't know where.
 
 
 
 
 
 

Ett nytt blad

 
Så vänder vi på bladet. Alla sidor, alla dagar är ännu oskrivna. Och jag tycker om den känslan. 

Gott Nytt År!

 
 
Nyårsafton spenderades i trevligt sällskap på listerlandet för att avslutas på min balkong vid tolvslaget. Då satt jag och beundrade fyrverkerierna och smuttade på lite, lite bubbel. 

RSS 2.0