PS I love you

 
På den irländska aftonen i helgen spelas plötsligt, och föga oväntat, Galway girl. Och associationerna är omedelbara. Håren på mina armar reser sig och tårarna trängs i mina ögon.
 
Jag har nog aldrig gråtit så mycket till varken en bok eller film som till den. Så fin är den. Och så smärtsam. 

Eyes eyes, baby

 
 

With you

 
 

Drunken sailor

Att hinna och orka med både irländsk afton på Farozon och dansgolvet på Harrys nattklubb i Hässleholm, dansandes och sjungandes till Miriam Bryants Allt jag behöver nu. Och när jag går och lägger mig hos min fina vän har jag snart en katt i sängen, precis som hemma.
 
Så inser jag att jag numera ler på riktigt igen, så att tänderna syns. 
 
 

Shut up and dance

 
 
 
 

Reaching for the sweetest peaches

 
 

Spontanutgång är den bästa utgången

Det är fint när andra får en att skratta och att få andra att skratta. 

Bring me a spotlight

 
 

Viva!

 

Du måste finnas, du måste

Jag tänker på en fin vän vars hund alldeles nyligen fick avlivas hastigt. Och jag tänker på sorgen som kändes i hela rummet när jag idag satt hos veterinären och väntade på att Smilla skulle få sitt årliga vaccin. Sorgen hos en person som uppenbarligen var där och avlivade sitt djur. Sorgen som kändes ända in i märgen på mig och fick mina ögon att tåras.
 
I år blir han tolv år gammal men måste leva för alltid. För mig. För jag vet inte hur mitt hjärta annars ska överleva. Eller mitt förstånd.
 
Det finns de människor som väljer att avstå från att skaffa djur just för att de inte skulle klara av sorgen när djuren dör. Jag är lycklig över att jag inte tänker så långt. Djur kommer alltid behöva finnas i mitt liv. 

Right here, right now

 
 

It's not a goodbye

Idag tömde jag mitt kontor och hade avslutningsfika med mina fina kollegor. Dessa fina människor har verkligen tagit fasta på min nyförälskelse i tulpaner. Och jag är tacksam och lycklig över alla underbara människor som har klampat in i mitt liv under denna tiden. 
 
Min healer kunde idag se att det glittrade i mina ögon på ett sätt som det aldrig har gjort i den byggnaden, eftersom jag tidigare mest sett ledsen ut i ögonen. Hon sa att det hon såg i mina ögon var ett kvitto på att mitt beslut var rätt. Det är med både sorg och glädje som jag lämnar. Och de underbara människorna finns  kvar i mitt liv. 

Trust your intuition, it never lies

 

En sån dag

 

Healing

 

Nästa vecka är det vår

 
 

Ikea, tacos & mellomys

Just nu blir jag lycklig av doftljus.
 
Och denna helgen har jag återigen fått skratta mig halvt fördärvad åt intern humor. 

Nostalgi

 
Idag har jag besökt min gamla arbetsplats i Karlshamn. Det var socialsekreterare, nämndsekreterare, receptionister, LSS-handläggare och behandlingsassistenter som jag tidigare arbetat med i en salig, härlig blandning. Det var positiv energi och kärlek och så nya, trevliga tillskott i arbetsgruppen. Vi after workade och nu sitter jag här, återigen med en innerlig tacksamhet över människorna i mitt liv. 
 
 

Syrénkvistar

 
 

Soffligan

 
 
 

Mitt-på-dagen-promenad

 

I'm waking up

Hon är inte där alltid när jag somnar, men hon är alltid där när jag vaknar. 

My precious

 

Kvällspromenad

 

Morgonpromenad

 

.

 

Jag har saknat dessa himlar

 
 

Wind of change

 

Jag vill lite också ha en hängmatta

 

The Walking Dead S06E09

 
Jag vänjer mig aldrig riktigt vid hur mycket den här serien ruskar om en. Vid hur många oväntade dödsfall och nästan-dödsfall som kan tryckas in i ett och samma avsnitt. 

Intern humor är den bästa humorn

 

What about second breakfast?

 

Bänkad...

...inför finalen av På spåret. Heja Jesper! 

Nu vill jag ha fotosyntes

 
 

Go west

 
Idag har jag lunchat/eftermiddagshängt med ännu en fin vän. Att börja jobba i Kristianstad var lite som att komma hem. Och även om jag ska vidare, så kommer jag inte släppa taget om alla fina människor som har kommit in i mitt liv. 1 mars väntar nya äventyr.

My little spoon

Ganska ofta vaknar jag på morgonen med henne vid min sida, ihopkurad till den lilla skeden. Jag klappar henne lite och hon svarar mig sömnigt, sedan sover vi vidare lite till. 

Glitter like gold

 
 
 

Shake it out

 
Ett annat löfte till mig själv inför detta året är att lämna de sammanhang som innebär negativ energi för min del. Så nu har jag lämnat ännu ett. 

Chocolate brown

 

Love shine a light

 

Karma

"In my next life I'm coming back as a toilet brush"
 
Kan vara så att jag ser om Vänner. Och Chandler är fortfarande min favoritkaraktär. 

Det här med att ha tid till frukost

 

På spåret

 
Så kommer frågan om en filosofi, där de ger operativsystem och cola som ledtrådar. Jag tänker direkt Ubuntu och har banne mig rätt. Jag är inte allmänbildad men jag är nörd. 

<3

 

Higher and higher

 

Plötsligt händer det

 
Den när jag, som saknar allmänbildning och är pinsamt dålig på geografi i största allmänhet, slötittar ikapp denna säsongens På Spåret och säger "Valencia" rakt ut innan något utav lagen dragit. 

It's back

 
Jag hade glömt bort den delen av mig själv som borstar tänderna dansandes. 

Now I'm about to fall

 
listen,
should have told you long ago
that you glisten
 
let's make fire
oh now your heart begins to glow
 
maybe I'm just dreaming

Constellation prize

 
Låten går rakt in i hjärtat på mig. Och sedan slås jag av att hans ögon påminner mig om någon annans och jag måste lägga handen över hjärtat för att känna om det fortfarande slår. Ögon som jag inte sett på nära håll på över två år. 
 

Sunday mode

 
 
 

Leva livet, kom så ska vi leva

 
Ikväll har jag gått ut med människor som jag knappt känner och haft det underbart trevligt. En sån kväll då en sitter kvar till stängningsdags och önskar att dygnen var längre. Och de kvällarna är ju de bästa. 

Kärlek är att jag vill att du finns

 

Du vet, vi väntar på ingenting - du vet, ingenting väntar på oss

 
Drink på O'Learys comin' up. 
 
 
 
 

Smoothiebowls

 
 

Det som är vackert har med djur att göra

Han skulle kunna bita av mig halva fingret. Men han väljer att bli klappad av mig i stället. Inte svårare än så om en utstrålar rätt energi. Underbara djur. 
 

Healing

 
Efter en längre tid av tung, negativ energi får jag prova på healing. Hon säger att det är trögt runt hjärtchakrat. Att hon öppnat upp det lite men att det nog varit stängt under en lång tid. Jag instämmer men tänker också på de känslor som funnits och som finns oberoende av detta. Hon berättar att hon känner av den sorg och det svek som jag burit på, som stängt chakrat. Vid något tillfälle känner jag hur kroppen fylls av enorma mängder kärlek. Och när jag går därifrån ler jag ett fånigt leende av glädje och tänker att jag hade glömt hur det kändes att vara glad. Några timmar senare känner jag samma glädje från ingenstans. Jag ler så att tänderna blottas och allting inuti kittlas. 

Harmony

 
Jag har alltid vetat att jag har lätt för att få en djupare connection med djur. Djur har liksom dragits till mig och alltid välkomnat mig och jag har alltid ansträngt mig för att lyssna på deras kroppsspråk för att kunna kommunicera på ett bra sätt tillbaka. 
 
Ikväll fick jag träffa en före detta kollega papegojor och hon uttrycker hur hon aldrig har sett något liknande under de trettio år som hon har haft papegojor. Hon har inte sett någon bonda så snappt som jag gjort. Inom loppet av ett par timmar kunde jag klappa och kommunicera med hanen, som jag till en början uppfattade som opålitlig. 
 
Det är inte svårare än så egentligen. Affektsmitta. Om jag inte är rädd, utan nyfiken, så kommer de att anförtro sig tillbaka, djur som människa. Det handlar också i slutändan om energier. 

Think it, feel it, get it

Det jag tänker, det drar jag till mig. 
 
Och det blir så uppenbart. Att detta året kommer att handla om att befria mig från negativa energier. 
 

Blå himmel, stjärnhimmel

 
Jag har de finaste vännerna med de finaste katterna. 
 

Återhämtning

Så får jag åter konstatera att jag är mer vingbruten än vad jag vill acceptera. Min hjärna vill mer än vad kroppen klarar. Så jag vilar mitt dunkande och överhettade huvud mot len päls och avnjuter ljudet av spinnande. För kroppen hindrar mig inte längre genom kroppslig värk, den hindrar mig genom intensiv värk i huvudet. Och den är betydligt svårare att trotsa. 
 

Dreamcatch me

 

Fredholms

Det är fint att bli bjuden på lunch av två fina vänner.

Att vända energin

 
Om jag inte kan vinna över vinden, så får jag väl göra den till min vän.
 
Så jag slöt ögonen och njöt när håret dansade runt mitt ansikte. Jag slöt ögonen igen när molnen sprack upp och solen kikade fram för att värma mitt ansikte. 
 
 

Rått är gott men rått är kallt

 

Att vakna skrattandes

 
Mina nätter är sällan bestående av djupsömn. Oftast är jag halvt vaken, halvt i en dröm. I natt var en sådan natt. Så jag märkte hur pälstussen låg bredvid mig i sängen hela natten. Och plötsligt blev jag medveten om att jag framåt morgonkvisten en stund låg och fnissade högt åt någonting som jag just då drömde om. Men jag minns inte vad jag skrattade åt. Jag minns bara vad jag dagdrömde om innan nattdrömmarna tog vid. 

Så länge vi skrattar är vi inte besegrade

 

RSS 2.0