Pubhäng stundar

 
 

Soffmys

 
 
 

Mera vackerhet

 
 

Vackerheten tar nästan kål på mig

 
 

Rekryteringskampanj comin' up

 
 

Kärlek på jobbet

 
 
Och en chef som säger "jag är verkligen glad över att du kom hit, och jag hoppas att du stannar".

Man ser det från månen

 
Under några timmar är mitt huvud fullproppat av bomull. Jag hör inte. Världen där utanför tränger sig inte på. Utan jag går genom stan med en känsla av frid. Jag tänker att det ändå inte är en slump att efter att jag själv stängt ute ljud, gör kroppen likadant fast lite mer radikalt. 
 
Alla sömnlösa nätter kommer ifatt mig och jag är så utmattad att jag till och med i drömmarna känner hur tung kroppen är. En helg sover jag mer än vad jag är vaken. Under ledighet orkar jag bara ett par timmars vakenhet. Så jag vilar. Drabbas av yrsel, huvudvärk, illamående, hjärtklappning och en kropp som är redo att rasa samman. Några timmar senare är jag pånyttfylld av positiv energi. Och jag blir glad och tacksam när jag tänker på hur jag breddat mitt nätverk, på hur mycket kärlek och omtanke som omger mig sedan jag gjorde min stad till min egen. 

Grammisgalan

 
"Feminismen har aldrig varit större än vad den är nu! The Big Bang Theory-stjärnan Caley Cuoco sa i en intervju att hon inte vill kalla sig feminist för att hon aldrig har upplevt diskriminering. Jaaa... lite som att säga att jag är inte för fred för att jag aldrig har upplevt krig".
 

- Gina Dirawi

Varför jag sällan är hemma längre


Det är feministisk studiecirkel, styrelsearbete, temagrupper och nyvunna vänner. Så jag trivs.

Hjärtat expanderar för att inte brista

 
 

Idioti är en olägenhet

 
Moderaterna beskriver idag EU-medborgarna som en sanitär olägenhet och vill lagstifta om ökade möjligheter att avhysa dessa utan att erbjuda några som helst alternativ. Så betraktades hemlösa, psykiskt sjuka och prostituerade på 1700-1800-talet, en sanitär olägenhet som skulle städas upp från gatorna, vilket kom att kallas för den stora inspärrningen. Det går inte framåt, det går bakåt, och ilskan över bristen på humanitet får mitt blod att koka. Därför blir jag samtidigt så glad i själen över hur bra Sissela Nordling Blanco tar debatten. 

Finally

 
När jag precis kommit fram till att den där egenremissen jag gjorde i höstas troligtvis hamnat i en papperskorg, blir jag äntligen erbjuden en läkartid på gastromottagningen i Lund. Det hade ju varit trevligt att kunna äta mer än en grönsak och lite nötter per dag, det hade det. Fast å andra sidan behöver jag sällan diska. 

Kärlek & avkoppling

 
 

When I wake up in the morning

 
 

Den som får finnas

 
"Jag älskar min diagnos, den är en del av mig"

Fredagsmys

 
 

Du står i mitten av allt du älskar

 
Jag lyssnar på musik som får mina känslor att bli fulla av vår. 

Me gusta menear

 
 
Mina sinnen blir allt oftare överstimulerade och mina kognitiva förmågor släcks ner igen. Sist var det i kombination med synbortfall, nu ringer det istället i öronen på mig. Så jag sätter mig ner och mediterar. Min värk går igång så jag går till massösen vars energi passar ihop med min. 
 
På min lediga kväll sjunger när jag diskar och dansar med katterna eftersom de är som plåster på mig. Jag är inte längre överstimulerad utan klarar av att lyssna på musik igen. Ramlar kär i både nya och gamla låtar. 
 
Magen blir lika dålig som innan så jag trappar upp dosen. Kanske är det därför jag tappar kontrollen över ögonlocken, kanske är det för att jag fortfarande inte kan sova. 
 
Men i det stora hela mår jag ändå bra. Fröken ensamvarg har numera ofantligt många fantastiska människor i sitt liv. 

Me gusta el viento



 

Rosa es la mas vonita color

 
I helgen har jag varit på kongress. Det har varit gåshud, glädjetårar och obeskrivlig pepp med flera hundra F!:or på en och samma plats. Och jag vet inte om jag någonsin har skrattat så mycket som under denna helgen. 
 
 
#fikon15

Våld mot barn är alltid barnmisshandel

 
De senaste dagarna har det i sociala medier pratats mycket om händelsen då ett 9-årigt ensamkommande flyktingbarn blev brutalt omhändertagen av en ordningsvakt. Jag blir glad och lättad över att så många, liksom jag, reagerar med förfäran över det våld som användes mot ett litet barn av en vuxen man. Men lika lättad som jag blir över det, minst lika förfärad blir jag över alla som försvarar vaktens agerande. Som uttrycker det som att "snorungen förtjänade det". Jag undrar var medmänskligheten och empatin är. Var människors reflektioner finns. Deras förmåga och vilja att försöka sätta sig in i och förstå ett traumatiserat barn som tvingats fly utan sin familj och föräldrar från ett krigsdrabbat land för att komma till ett nytt, främmande. Förståelsen för att ens upplevelser formar ens beteende, förståelsen för att ett barn inte har samma kapacitet ännu att hantera trauman som vissa vuxna har, även om det naturligtvis är individuellt. Samtidigt så tycker jag inte att den förståelsen ska behövas. Den ska inte behövas för att en som medmänniska ska anse att det under inga omständigheter är okej för en vuxen människa att använda sådant våld mot ett barn. 

There's too much beauty to quit

 
 

Kattmys

 
 

Vårkänsla

 
 

Om hen

 
Jag kan bli väldigt matt.
 
Det är positivt att ordet "hen" används mer frekvent, så även i media. Men det är också viktigt att det används korrekt. För mig är det inte okej att det förlöjligas under bästa sändningstid på tv. Hen är inte enbart ett pronomen som används när en inte vet vilken könsbenämning som är korrekt. Det är, ännu viktigare, ett pronomen för alla transpersoner. Och däri ligger den viktigaste definitionen av dem alla. Så; det är inte okej att förlöjliga ordet. Någonsin. Och är du inte själv transperson, så har du inget tolkninsföreträde. Då ska du istället backa och lyssna på varför detta ord är så viktigt för andra människor. För det är det. 

Taco night & mellomys

 
 
 
 
 

F!fika

 
 

Fredagsmys

 
 

Men jag saknar inte egocentrismen

 
Jag kan sakna de vackra vyerna som finns utanför tågfönster tidiga morgnar. 

Kalla, blåa vindar över bruna landskap

 
Det är bara att konstatera. De blåa partierna bekänner äntligen färg. 

Torsdagsmys

 
 

TGR

 
TGR är bästa affären i världen. Jag som var på jakt efter nytt nyckelband. Ta-dah!

Så mycket kreativitet, så lite tid

 
Jag älskar min eviga kunskapstörst. Önskar att jag hade tiden att tillfredsställa den oftare. Det finns så mycket som jag vill sätta mig in, så mycket jag vill skriva om. 

I knew it!

 
Neurovetenskapliga fakta: att kolla tv-serier är bra för hjärnan
 
"Komplexa dramaserier på tv är den optimala hjärnvässaren då långt fler delar av hjärnan aktiveras än om man »bara« läser en bok eller deltar i en intellektuell diskussion.
 
När det limbiska systemet stimuleras av tv-serier triggas också utsöndring av lyckohormonet serotonin, belöningssignalsubstansen dopamin och andra kemiska föreningar i hjärnan – i sig nödvändigheter för skärpta sinnen."

What's love got to do with it?

 
Spådde dig med mina "romantikkort". Tog tre kort, det första handlar om tillbaka i tiden, andra kortet är för nutiden och det tredje gäller framtiden. Hoppas du känner att där finns något som du kan ta till dig!

Caroline

"Medberoende":
Någon form av missbruk är orsaken till problemet du försökt lösa. Det kan vara eget begär efter ämnen eller ohälsosamt beteende, eller din partners begär som påverkat ditt kärleksliv. Kan också handla om barnupplevelser i någon form av missbruk i familjen. Missbruket bedövar smärtan i hjärtat men förminskar också hjärtats förmåga att älska. Därav har detta medfört svårigheter för dig till sann känslomässig intimitet. Detta är speciellt sant om du slagit knut på dig för att tillfredsställa en person vars beroende minskat hans/hennes förmåga till lycka. Denna ogynnsamma situation kommer påverka din självkänsla och din egen lycka negativt om du fortsätter. 

"Det är tryggt för dig att älska":
Du skyddar ditt hjärta från skador som beror på smärtsamma relationserfarenheter. Du kan däremot bara få så mycket kärlek som du tillåter inuti dig. Om du har en sköld runt ditt hjärta, hur ska kärlek då kunna komma in? Ett stängt hjärta stöter bort den känsliga partner du försöker attrahera. Att följa din inre vägledning kommer att skydda dig och samtidigt tillåta dig att känna dig älskad och kärleksfull. Lita på din egen intuition och ha respekt för andra personers trovärdighet och öppna ditt hjärta för dem som är vänliga och milda. Be änglarna att tillföra omtänksamma personer in i ditt liv.

"Attraktion":
Kortet kom till dig för att berätta sanningen: det bästa sättet att föra in mer romantik i ditt liv är genom attraktion snarare än slitsam ansträngning. Du är mest attraktiv när du fullt njuter av nuet. Skratt, självförverkligande och kroppshållning är vackert. Motsatsen uppstår när du känner stress över att finna romantik. Unna dig själv enkla nöjen och affirmera regelbundet att du är älskad och affirmera även det du önskar dra till dig i livet/vilken partner du önskar. Tänk/fokusera på det du vill ha, INTE på det du är rädd för/inte vill ha. Det du tänker drar du till dig. Visualisera!

Smillituss

 
Solen lyser på hennes vita päls och blå ögon när jag vaknar och hon ligger bredvid mig i sängen. Hon är så vacker och älskvärd och jag är så lycklig över att ha skaffat henne. 

Hey modern days

 
Hatt & hängslen är min kopp te. Nattklubb är det inte. Och att prata kvantfysik gör väl alla på förfester?

RSS 2.0