Mitt synsätt har spruckit upp och fått nya, lösa sömmar

 
Plötsligt öppnas en ny dörr i mitt medvetande. Kanske har den hela tiden stått på glänt medan jag valt att titta åt ett annat håll. Den öppnas som genom ett vinddrag och går inte att stänga igen. Och när jag tar stegen över tröskeln upplever jag saker och ting starkare än någonsin förut, och fantasier omvandlas till verklighet. 

Höstnoll

 
 
Mina ögon dras alltid mot solen, även om den fullkomligt bländar mig. Framför mig regnar löv mot marken, under fötterna knastrar nyfödda kastanjer. Jag sparkar mig genom lövhögar även om det finns människor som ser. Fingrarna trummar okontrollerat mot ratten och blicken fastnar i gröna fält som möter klarblå himmel. Luften smakar som isbitar när den möter min feberheta hud. 

Lägesrapport

 
En vet att en börjat skratta något för högt ända ner från själ och hjärta, när en under eftermiddagsfikan på jobbet har en kär kollega som sitter i ett besöksrum med en klient och hör skrattet ända in dit.
 
En tror att en har förlorat förståndet fullständigt när en får en vänförfrågan på Facebook av sin pappi. Jag har börjat dubbelkolla att saker och ting sägs eller sker på riktigt och inte bara i mitt huvud. 
 
Och en ny upplevelse är att längta efter en måndag. 
 
För övrigt så är Jesper Rönndahl ett humoristiskt geni som får mig att skratta så högt att jag sätter händerna för munnen för att inte riskera att störa grannarna. 

Här kommer lyckan

 
Just nu springer det så mycket vackra låttexter i mitt huvud att jag inte förstår att de ens får plats. Min bröstkorg känns uppfläkt på ett bra sätt; hjärtat är öppet och bara pumpar ut positiv energi. Skiner jag mer än nu så kommer jag självantända. 

There's too much beauty to quit

 
Idag sa jag en sak som jag inte säger tillräckligt ofta även om jag känner det:
"Lyllos mig som får vara din socialsekreterare!"
 
Att få se en utveckling som gör mig rentav tårögd. Att känna energierna i rummet och inse att de enbart är positiva. Och samtidigt märka hur mycket jag själv skiner. 
 
Och jag finner alltid lyckan i acceleration. 

En bättre måndag

 
Att ha detta sms i min tjänstemobil när jag anländer till jobbet måndag morgon. 

Det enda som är säkert är att jag ser dig

 
För ett år sedan idag började det bästa kapitlet i mitt liv. För det tog mig hit. 
Jag känner mig lycklig inifrån och ut och hjärtat skiner. 

Blommor som du växer bara på brinnande fartyg

 
Plötsligt inser jag att jag funnit en ny själsfrände, och ingen själsfrände är den andra lik. Jag har en människa i min vardag vars energi får mig att må otroligt bra, en människa som får stå nära, så nära att min hud vidrörs utan att jag ryggar tillbaka, en människa som får krama om mig på riktigt. Och den där dikten jag en gång skrev, förståelse är den snabbaste vägen till hjärtat, springer i mitt huvud. För det är ju precis så det är.  

Tack för att du finns

 
"Din utstrålning, lätthet och energi ger mig mycket energi och glädje."
 
"Jag tycker du är grym som både soctant och människa!"
 
Jag måste samla på de fina orden, påminna mig själv om att jag har ett värde. Så ingen hybris här, inte. 

Serotonin

 
Jag går ut i kollosalt ösregn med ett stort leende på mina läppar. Det är extremt olikt mig så jag ser det som ett gott tecken. 

Here to stay

 
 
Få får komma nära. Plötsligt är jag på en plats där jag hittar flera stycken som får det. Och det är så jag vet att jag kommer att stanna.
 

Samma himlar

 
 

En fin dos vackerhet

 
Jag närvarar under min barndomsbästis yngsta barns dop. En sorts socialt sammanhang som får mig att känna mig bortkommen om obekväm. Men i detta fall ger det mig energi. Att få den där inblicken i hennes liv som jag saknat så. Och när hennes ljuvliga 2,5-åring utbrister "jag älskar mammas kompis" smälter mitt hjärta som sockervadd

I will turn, I will turn your tide, do all that I can to heal you inside

 
Idag frågade jag en ungdom om hur det varit att sommarjobba som kyrkvaktmästare. Jag fick svaret "allt var dött!" och stunden senare fyllde skratten rummet. 
 
Idag var också en sådan dag då jag fick krama om en ungdom som verkligen kramade tillbaka, som i kramen förmedlade all övergivenhet som hens hjärta bär på. Så jag sa någonting i stil med "du förtjänar så mycket mer än vad livet har gett dig, det vill jag att du ska veta"
 
Och jag blir påmind om att jag efter snart åtta år fortfarande inte kan tänka mig att arbeta med någonting annat. 

RSS 2.0