Ljuva blomstertid

 
 
 

Mormor

 
 
I höstas firade vi hennes 90-årsdag och 1 maj fick hon somna in stillsamt. Det blir en fin begravning och det känns fint att det inte är en för tidig bortgång på grund av cancer. Framför allt är det fint att träffa släktingar som en annars inte träffar. Vi får skratta tillsammans åt minnen och äter smörgåstårta precis som förr. 
 
 

Storma tills vi dör

 
Jag blir mer och mer medveten om att det jag känner syns utanpå. Min favoritgranne säger att han ser skillnaden som uppstår hos mig; från att bli och följaktligen känna mig tilltryckt till att spela på samma spelplan som dem som tryckte och trycka tillbaka. Och jag konstaterar; i mitt arbete är det inte klienter som tar energi, det som tar energi är andra professionella som inte beter sig professionellt. 

Påfyllning

 
Vad underbart det är att umgås med fina människor som ger energi medan en avnjuter en fantastisk club sandwich och en välsmakande öl.

Jag har blivit mig själv

Ännu en fantastisk helg passerar och jag har inte älskat maj så innerligt på länge. Det har flyttat in en rastlöshet i min kropp som jag inte har känt på flera år. Jag vet inte om det innebär att jag stundtals är piggare än på länge, långt innan min utbrändhet, eller om det står för någonting annat. Samtidigt hittar jag till mitt inre lugn även utan yoga. Jag konstaterar återigen att intern humor är den bästa humorn och jag skrattar med hjärtat. Jag blir blond för första gången på tio år (med undantag av ett missöde förra sommaren). Jag klappar en igelkott på nosen och avnjuter en fantastisk pizza med oxfilé, kantareller och bearnaisesås. En öl jag provar för första gången får mig att le ända upp i ögonen av första klunken och jag tänker på hur jag brukar säga att bröd är min största kärlek i livet - öl är ju flytande bröd. Och om jag har tur ska jag nästa helg dricka bubbel på en båt och sedan njuta av livet på en liten ö. Detta lär bli bästa sommaren på länge. 
 

Still number one

 
& min bästa kudde <3

Tankar energi

 
 
 
 

Our hearts are like firestones, and when they strike, we feel love

 
 
Naturen fortsätter att försätta mig i förälskelse. Jag drar in alla dofter och plockar med mig syrenkvistar. När vackerheter blommat över tar andra vid. 
 
Jag kör elbil igen och skrattar förtjust över den snabba accelerationen. Gasar på lite extra när jag kan, och känner samma kittlande känsla i magen som när jag åker karusell, vilket var längesen.
 
Livets små guldkorn, små källor till stark glädje. 
 
 
 
 
 
 

It's a beautiful life

 
 
Så passerar en arbetsvecka där varenda lunch avnjuts utomhus, på en mysig gräsmatta i sällskap av fantastiska dofter från träd och blommor och en av mina själsfränder. En av arbetsdagarna spenderar jag större delen av dagen utomhus och får njuta av vädret. Då gör det inte alls ont att jobba.
 
Jag går på långledighet och njuter till max av min underbara balkong. Men jag lämnar också den och går en lång promenad i solen och sätter mig sedan till ro på en sten nere vid vattnet. Där blir jag sittandes i en timme, avnjutandes en fin öl, smått sittdansandes till bra musik på en volym som ändå tillåter havets kluckande att fungera som ett underbart bakgrundsbrus.
 
Helgen bjuder på mer solsken, räkfrossa, årets första strandhäng och årets första dopp i havet. Och när jag sedan sitter på balkongen och njuter av den sista soltimmen, och har fått möjlighet att åter komma i balans efter lite ledighet, så gör den där känslan av lycka sig påmind igen. Att flytta hit är bland det bästa jag har gjort i hela mitt liv. 

Det gör inte ont när knoppar brister

 
 
Min blick fastnar i så många vackra träd och jag drar in alla underbara dofter av natur, växtlighet som vaknar till liv. På morgonen när jag vaknar känns det som sommar och i ett förvirrat ögonblick tror jag att jag inte alls ska till jobbet, att jag har semester. Jag långlunchar i en park och spenderar mitt sista möte för dagen utomhus, i en värmande sol. 
 
Så tänker jag på det faktum att båda mina favoritträd, rosa körsbärsträd och magnolia, finns på min innergård. Ibland får jag fortfarande nypa mig i armen för att förstå att jag på riktigt bor här nu, i detta ljuvliga paradis. 

Det här med att ha paradiset runt hörnet

 
 
Helgen har varit alldeles underbar och bjudit på årets första cykeltur till stranden tillsammans med en av mina favoritmänniskor. Den bästa tiden har bara börjat. 
 
 
 
 

Nu när allt är grönt

 
 
 
Maj är på många sätt min favoritmånad. No words needed.
 

Valborg

 
 

RSS 2.0