Life

 
Jag upphör aldrig att förundras av vissa saker i livet. Och det är väl det jag gillar mest med just livet; att det då och då bjuder på överraskningar. Ikväll lämnade jag jobbet med en varm känsla i hjärtat, jag fick se någon få det bra och anhöriga såg det också. Det var precis vad jag behövde inför det som komma skall. 

The good and the bad

 
 
 
Jag har värsta pollenallgerin på många år men maskerar det med filter. After workar med en fin kollega som jag inser är en av mina allra närmsta och mest älskade. Inser också att tiden då jag var pigg var att ha svårigheter med att somna om kvällarna och att det är tillbaka. Men tänker också på hur varenda dag med min älsklingstuss är värdefull. 

En bättre måndag

 
 
Ibland gör en hembesök som innefattar kattungekel samt möjliggör att ens lunchrast sammanfaller med andra halvlek i Sveriges match i VM och kan ses i Tollarp.

En bättre söndag



 

9b-träff

 
 
Att sikta är inte min starka sida men jag är tydligen en fena på crocket. Det är något väldigt fint med att spendera en eftermiddag och kväll med människor en har en lång historik med. Det genererar många gapskratt. 

Min älsklingstuss

 

Min bästa födelsedagspresent någonsin fick jag när jag fyllde 19:
 
 
Och honom vill jag aldrig behöva begrava förrän han dör av sjukdom eller ålderdom. För jag vet inte hur jag ska kunna leva med mig själv om jag låter döden ta honom av andra anledningar. Jag förstår inte hur jag ska överleva  känslomässigt. Vår kärlek till varandra är på en nivå som troligtvis inte är helt normal men det är så det är. I höst firar vi 14 år tillsammans och jag vill uppleva det så innerligt. 
 
Och att jag ens skriver såhär är för att döden lurat bakom hörnet väldigt nyligen. Han är så obehaligt intuitiv så att han nog förstod men jag vet inte hur länge det håller i sig. Jag njuter av nuet och älskar honom av hela min själ. 

Fyra år senare

 
"Enligt mina erfarenheter borde du vara vägledande i 'socträsket'. Där humanism och inte socregler råder"
 
"Genom ditt sätt att vara, tolka ditt uppdrag, skapar/har skapat avgörande och speciell plats i våra hjärtan"
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen; det är inte mina klienter som har tur som möter mig, det är jag som har turen att möta dem. 

Portugal

 

Ingen är som jag - för jag vet du/jag kommer tillbaks

 
 
 
Jag njuter till fullo av de sista semesterdagarna och fortsätter känna lyckorus. Går till min healer för massage och hon mer eller mindre friskförklarar mig på alla plan; i min kropp finns inte längre några spår av stress, psykiskt lidande eller fibromyalgiknutor utan enbart fysisk träningsvärk och spändhet. Hon utbrister att jag fullkomligt lyser. Jag äter och dricker vad jag vill och jag inser att jag har hittat tillbaka till den jag en gång var; den som är levnadsglad och blir exalterad av småsaker och som känner en social rastlöshet ochork istället för social trötthet. Och samtidigt har jag kommit så långt på så många plan att jag inte känner igen den jag en gång var. Inga rädslor, inga hinder, inget inre mörker som förvillar. Jag bara är; grundad och alldeles trygg i mig själv. Framför allt; jag vet mitt eget värde. 

Sweden Rock

 
 
Jag spenderar tre dagar på Sweden Rock-området och återförenas med min krutkäring och före detta kollegor, njuter av langos, dansar med en före detta kollegas 11-åring som försöker lära mig att shuffla och som kallar mig för sötcool och saknar mig dagen därpå, hoppar studsmatta med två barn och träffar på en barndomsgranne och vänner från förr. Och möjligen det bästa av allt; varenda natt spenderar jag i min egen säng. 

En kväll i juni

 
På lördagskvällen är det dags för brofest med mitt favoritliveband. De som jag tänkt gå med droppar av en efter  en. Jag vet att jag kommer att ångra mig om jag inte går dit, så jag bestämmer mig för att gå dit själv. Hinner beställa ett glas rosévin i baren och när jag vände mig om blir jag igenkänd av en person som jag träffat för femton år sedan på en stugfest i Idre. Jag har sällskap hela kvällen och har väldigt roligt. Ovanpå allt blir jag knackad på axeln av en underbar Aspergare från min socionompraktik för tio år sedan. Jag trodde på hans kapacitet och genom åren har han gett mig rätt för han har håliit mig uppdaterad. Han kramar om mig flera gånger, hårt. När kvällen ska avrundas får jag skjuts hem på en mycket speciell, i grunden dansk, cykel och det känns som att vara femton år och åka flakmoppe.
 
Jag märker att jag just nu, med hög frekvens, är med om upplevelser som får mig exalterad och skapar ett lyckorus.
 
När jag idag gick hem från jobbet kände jag hur mina ögon tindrade som på ett litet barn av vetskapen att en veckas semester ligger framför mig. Och den semestern inbegriper vistelse på Sweden Rock och att träffa fina människor.

Segway

 
 
 
Segway gör mig lika lycklig som ett barn på julafton.
 
 

Yogi

 
Jag yogar inte alls ofta längre, utan prioriterar balkonghäng. Ibland måste jag ändå kolla av vad kroppen fortfarande klarar av. I ovanstående fall innehåller kroppen inte mycket föda men två öl. Kroppen levererar trots för lite näring, för lite sömn, för mycket belastande gifter. Kroppen, du är bäst ändå! 

Summer sunshine

 
 
Jag märker att mitt hjärta är öppet, att jag skiner på ett sätt som jag nog inte gjort på länge. Jag blir nästan skrämd av hur högt jag skrattar och att jag gör det ofta. Jag blir förvirrad över rastlösheten som sprider sig i min kropp för det har under en väldigt lång tid varit en obekant känsla. Kroppen finner ingen ro men sinnet finner fortfarande ett lugn mellan varven. Jag slås just nu av att jag ofta är två saker samtidigt; att jag är förvirrad men samtidigt strukturerad, att jag är hjärntrött men samtidigt fokuserad, att jag är introvert men samtidigt extrovert - ambivert. Jag pendlar emellanåt på något vis. Jag är för arbetsbelastad men hittar sätt att inte låta stressen nå mig för numera vet jag bättre. Och en dag som denna äter jag Ottoglass, studsar studsmatta med en fyraåring som är helt fantastisk, sitter med benen i en solvarm pool bredvid en av mina favoritmänniskor och jag njuter av att jobba över en fredag när det är med en kollega som jag tycker bra om. Livet är ändå gott om underbara människor och fantastiska ögonblick. 

Slottsparken

Att äta kvällsmat vid havet, omgiven av skrattmåsar, och själv vrida sig i skrattattacker. Det är att leva livet.
 

Härliga Hällevik

 
 
 

Hanö


 
 
 

RSS 2.0