Gårdagens balkonghäng

 
 

Dagens balkonghäng

 
 

Lättroad

 
Jag hade glömt hur tokroligt katter tycker att det är när man byter sängkläder :)
 
 

Morgonens upphittade leksak i sängen

 
 

Vacker som vinden & vinden är vild

 
 

Det vackra fyller våra hjärtan tills de brister



 

By the way

 
Alltså, skräckfilmer i all ära, men jag vill inte se varken kattungar, andra djur eller barn bli dödade. Capisce?

Familjen Mac

 
Mina föräldrar har idag införskaffat både iPad och Apple tv. Jag har aldrig varit stoltare över dem! ;)

Dubbel kärlek

 
Varenda morgon kommer Smilla upp i sängen och spinner och piper sina söta pip. Efter en stund lägger hon sig uppe på min bröstkorg. Vilken otroligt mysig katt! Idag vaknade jag dock upp med en stor kattleksak i sängen. Hur i helsefyr hon har fått upp den där, begriper jag inte, men jag var då icke skyldig.
 
 
Min 19-årspresent är inte ett dugg bortglömd, även om det är mycket fokus på nytillskottet
 
 
Även Smillas kärlek till Sesam är stor, dock inte särskilt besvarad ännu ;)

Those summer nights

 
 

Knäppbollar AB

 
Idag var jag av med Sesam en stund. Naturligtvis hittade jag honom här:
 
Men inte fick han ha huset i fred:
 
 

Det vackraste

 
Såpbubblor & sockervadd. Så får kattungar det att kännas i hjärtat. 
 
 

Dagens projekt:

 
Bygga katthus och gapskratta!
 
 

Ta mig till kärlek, ta mig till dans

 
& sedan var det snabbförfest på balkongen, dans dans dans & efterfest 
#stillgotit

Morgonmys

 
Igår hade jag två katter hos mig i sovrummet när jag vaknade:
 

Vaktkatt ;)

 
 

Sötunge

 
Idag:

Är i tvättstugan i max tio minuter. När jag kommer tillbaka till lägenheten blir jag välkomnad av en spinnande kattunge som uppenbarligen har saknat mig. Hon är så söt så att jag tror att jag dör. 
 
 

You light up my day

 
 

I hear ya, crazy cat lady & what not

 
Lillebrors spontana reaktion när han fick träffa Smilla (aka Lillstumpan):
 
"Det här är bättre än en flickvän!"

Ögonblick som fastnar

 
Ibland överrumplas jag av minnen så starka att jag kan känna doften av parfym lika starkt som i ögonblicket då den faktiskt nådde min näsa på riktigt. 
 
Det finns ögonblick då det på riktigt känns som att mitt hjärta ska brista av vackerhet. Att den inte ska klara mängden och styrkan vackerhet och därmed gå sönder. Så att vackerheten ska rinna ut genom sprickorna och fylla hela kroppen. 

Fröken datanörd

 
 

Framsteg

 
Det tar sig ;)
 
I natt fick jag dock ont i hjärtat. Jag gick och la mig, och efter en stund hördes Sesams ljuva jag-är-kelsjuk-stämma och han gick med bestämda steg in mot ena sängkanten. Han gjorde sig beredd att hoppa upp när han fick syn på att Smilla redan intagit en plats i sängen (som om det inte finns plats för honom också). Besvikelsen, alltså. Han gav ifrån sig några besvikna tjut och lämnade sedan sovrummet tomhänt, utan kel. En stund senare kom han dock igen, och hoppade upp till mig i sängen trots hennes närvaro. 
 
Smilla hade svårigheter med att komma till ro. Hon var överallt i ansiktet på mig och hur hon än la sig var det som att hon tyckte att det inte var nära nog. När väckarklockan sedan ringde, hade jag återigen en spinnande och pipande Smilla överallt i ansiktet. Det finns sämre sätt att vakna på, det finns det.

Smilla

 
 

Söt som socker

 
 
I morse vaknade jag av att en mjuk, spinnande kattunge nosade mig i ansiktet. En stund senare slickade hon på mina läppar (?!). När jag sedan ikväll åt glass blev det lilla matvraket nyfiket. Istället för att lukta på själva glassen, flög hon upp i mitt ansikte och nosade på mina läppar. Vilken rolig katt! Hon har även tagit en förmiddagstupplur på min bröstkorg. Mys på hög nivå!
 
Nu väntar jag bara på att Sesam ska förstå att det är för hans skull som jag har skaffat henne. Deras nosar har mötts vid flera tillfällen under dagen men han är fortfarande avvaktande. När isen väl har brutits, kommer väl de två pratkvarnarna ha ändlösa diskussioner á la jamspråk ;)

We live in a beautiful world, yeah we do, yeah we do

Hon lägger sig tätt intill mig, och hon vaknar så fort jag lämnar hennes sida eller rummet. Så när jag är på väg tillbaka till henne, efter att ha kelat med Sesam, möter jag henne och hennes vansinnigt söta jam. 
 
Hon är sådan söthet som gör mig alldeles fnittrig. Och det är i ögonblicket efter som hon börjar leka med mitt hår. 
 
 
Herr sötplopp har, åtminstone tillfälligtvis, blivit herr surplopp och förvånar med talangen att låta som ett bergslejon. Han kan numera tänka sig att i alla fall vistas i samma rum som Smilla, så det är framsteg! 
 
 
Jag själv är en smula muntrare.
 
 

Det bästa av allt...

 
...förutom den uppenbara sötheten som smälter mitt hjärta, är att hon också "pratar", dvs kommunicerar genom att jama. Jag har två gånger om lyckats få den pipigaste kattungen i kullen, och det gör mig innerligt lycklig. 

Hur det kittlas

 
Förmiddagens försök att beskriva känslan som jag bar på:
 
Längtan som byggs upp precis innan det man längtar efter går i uppfyllelse, och får det att kännas som att man har en sockervaddsmaskin i magen, och att maskinen är i full produktion. 
 
Den känslan kan få det att kännas som att man ska explodera/lösas upp i tusentals fjärilar. Jag minns sist jag kände så, och det var vackert. 

Och så kom Smilla, vit som snö

 

Finmåndag

 
 
 

Längtan

  
På tisdag kl. 11:00 ska jag hämta hem världens sötaste kattunge. Klockslaget bokades in tidigare ikväll och jag är nu lika lycklig som ett barn på julafton. 

To rest & to be restless

 
Balkongen har blivit min frizon. Enda platsen där jag på riktigt kan koppla av & känna mig avslappnad. Solen har tillåtit mycket tid spenderas där i år men övrig tid har den gnagande rastlösheten inte tillåtit koncentration utan istället fått kroppen att rusa. 
 
På det sättet har jag skjutit upp vissa känslor, men det har också varit ett sätt att ta mig igenom andra.
 
Den konstanta självmedvetenheten tar på mina krafter samtidigt som det är det enda som skänker mig inre trygghet. Det var så jag fann en balans, det var så jag fann nyckeln till mitt känsloliv. 
 
Jag tror att vägen till välbefinnande är en inre resa och inte en yttre. 
 
 

Bra start på semestern

 
 

Fröken hurtig

 
Igår drack jag starksprit.
 
Idag har jag storhandlat innan klockan slagit tio. 
 
Nu väntar jag på att solen ska överta min balkong.
 
Med andra ord; värken är, just idag i alla fall, min bitch. Woohoo!

Uppsnärjd i det blå

 
 
 

En annan livstid

 
Att bemöta mig med tystnad är lite som att ta en bit av min själ och slänga den i närmsta soptunna. Men det är också jag som måste lära mig att sluta ge. Jag tänker att man vinner om man vågar, men jag har nog aldrig vunnit något på det, jag har bara förlorat. Jag tänker att rädsla står i vägen för det man vill ha, men samtidigt kan rädsla skydda en. Ibland ska man lyssna på rädslan och följa den.
 
Människor i min närhet säger att jag är för snäll. Det är möjligt, men samtidigt är jag som jag vill vara. Jag skulle inte vilja vara på något annat sätt, jag skulle inte vilja vara hård mot andra bara för att skydda mig själv, för det skulle i förlängningen också skada mig själv. Självklart har jag blivit skadad av att vara för snäll också, men ska jag verkligen anpassa hela mitt sätt att vara efter hur andra människor valt att bemöta mig?
 

Jag märkte hur illa jag for av att hela tiden analysera och uppmärksamma, och ändå har jag analyserat bra mycket mera i yngre dagar. Mitt första steg var att sluta analysera och helt enkelt tänka att andra får ta eget ansvar för vad de vill förmedla. Det som inte sägs har jag inte sett.
 
En dag slogs jag av idén att jag kanske skulle sluta bry mig. Jag har mått dåligt av att bry mig, men har ändå aldrig tänkt en tanke på att jag kanske skulle försöka sluta. Jag har bara önskat att jag inte brydde mig. Att bara tänka tanken att sluta, förändrade också hela mitt förhållningssätt. Så istället för att bli illa berörd av folks idioti och dåliga bemötande så ignorerar jag nu allting som jag tidigare uppmärksammade, och som därmed stal min energi. Jag rör mig bland folkmassor men låtsas som att människorna inte finns. Och det är en sådan befrielse. 

Under kontroll

 
 
Nu är livet som det ska vara igen. 

Åt rätt håll

 
Idag har jag kunnat njuta av solen. När det gjorde för ont att sitta upp, drog jag bara ut täcket och la mig på det. Ta-dah!

Jag kan & jag ska

 
Jag skulle kunna vältra mig i negativa känslor och förbanna det faktum att min kropp bara är välfungerande i perioder, trots att jag gör mitt yttersta för att ta väl hand om den. Men vad blir bättre av det? Så när smärtan inte slår ut mitt psyke, behåller jag mitt fokus och tänker att efter denna vecka väntar ytterligare tre veckors semester, inte sjukskrivning. För det har jag bestämt.

Fibromyalgihelvete

 
Jag har sådan extrem smärta i kroppen att jag knappt varken kan gå eller sitta. Varenda gång jag sätter mig ner, skriker jag till av smärta, och likadant är det när jag måste resa mig igen. Trappor ska vi inte ens prata om. Den konstanta smärtan i samtliga delar av kroppen gör att jag knappt orkar andas eller prata. Min röst låter inte som den brukar och jag har konstanta hjärtrytmrubbningar. Starka smärtstillande hjälper oväsentligt lite och jag maxade dosen redan vid lunchtid, för att kunna arbeta. Någon får väldigt gärna vara barmhärtig och avliva mig just nu. Jag står inte ut.
 
 
 
 

Sommaren i city

 
 

Längtan, alltid denna längtan

 
Längtan är helt klart min favoritkänsla just nu.

Kärlek

 
 

När lyktorna tänds

 
 

This is fucking awesome

 
Jag har fortfarande inte smält dessa fantastiska hängslen.
 

För vem kan glömma att stjärnorna någon gång blir stenar

 
Jag börjar dagen med att få gåshud till Vid protesfabrikens stängsel & en kattfamnskram.

Sötplopp

 
 

Jag kan älska dig just som den där elden

 
Ikväll är det jag, ett glas rött & herr Hellström i högtalarna. Jag sjunger med, sittdansar i skräddarställning och känner mig allmänt trygg och lycklig. Jo, man tackar.
 

Det vackra fyller våra hjärtan tills det brister

 
 
Mitt hjärta befinner sig på bristningsgränsen. Jag skulle kunna skriva om den där intensiva längtan som kittlas i magen. Men jag är för upptagen med ett hjärta som svämmar över. Den 23 juli. Då hämtar jag henne. 

För vi dansar & du har så mjuka läppar

& jag blir nyförälskad i Håkan Hellström

Pax för den på Tivolirock!

 
 

"Smakade den så hela tiden?!"

 
Gårdagen bjöd på ett folktomt Väla & Ikea (halleluja). Jag fick avnjuta en utsökt vaniljfrapino för andra gången i mitt liv (nukanjagdölycklig-känsla) och fick dessutom nöjet att fynda hängslen med mustascher på. För övrigt konstaterar jag att mina föräldrar är sjukt roliga. Så jag bojkottar Sommar i city ikväll också och drar istället hem till dem och grillar för att sedan bänkas framför tv:n till mord & visor.
 
 

Humor i The Following

 
"I'm good. It only hurts when I walk, talk, breathe."

Semester, jo man tackar

 
 

In the air tonight

 
 
 
 

På kvällens schema

 
Plus min absoluta favoritperson i hela världen. Kan semestern börja bättre?

En kväll i juli

 
 
Större delen av gårdagskvällen ägnade jag åt konstant gapskrattande. Underbart.

How bizarre

 
Nu är jag redo för aftonen ;) Frågor på det?

Thou shall not pass

 
Kroppen har ju spelat mig en hel del spratt den senaste tiden. Det senaste är följande:
 
Många gånger om dagen får jag någon form av ögonattack, som innebär att jag plötsligt, från ingenstans, drabbas av helt extrem smärta i ögonen som gör att jag inte kan se, inte vet vart jag ska ta vägen samt får ögonen att rinna som ett vattenfall. Och efter en stund går det bara över. 
 
Det hela började i anslutning till att fibromyalgin för över en vecka sedan började ryta till ordentligt för första gången sedan begynnelsen. Till det har jag bara en enda kommentar: S C H A S !
 
I övrigt tänker jag inte uppmärksamma det som är dåligt. 

Dagens

 
"Tack. Jag visste att du skulle förstå."

Finally

 
Nu väntar en veckas semester! 

Morgonens frågetecken

 
Är folk i mitt bostadsområde på allvar såhär retarderade?!

Hjärta utan täckning

 
 
 

Längtan kan börja nu

 
En dag kvar. Sen är det s-e-m-e-s-t-e-r!

Procrastination much?

 
Tyckte efter 2,5 år att det var dags att sätta mitt namn på dörren ;)

Positiv energi

 
 

Att falla för en frestelse

 
Smaklökarna jublar.

Will there be two?

 
Jag har börjat lyssna nu. Är det vad som krävs, så är det väl så det får bli.

Man måste tala för att ha en chans

 
Jag blir förundrad över hur fixerade människor är vid könsstereotyper, vilken omgivning jag än befinner mig i.
 
Att människor i min ålder på allvar fortfarande tycker att det är otroligt viktigt att veta könet på barnet man väntar så att man vet om det är blått eller rosa man ska köpa kläder av samt inreda barnrummet i.
 
Att man beskriver män som "bögiga" (och att man använder ordet bög istället för homosexuell, samt benämner homosexualitet som fel och heterosexualitet som rätt).
 
Att man har inställningen att man som kvinna inte ska ta något initiativ, utan att det är mannen som ska göra det. 
 
På något vis trodde jag väl någonstans att vi hade kommit lite längre än så och jag har svårigheter med att förstå sådan enkelspårighet. 
 
Men igår köpte jag i alla fall en rosa vattenskål till min hankatt. Han har inte visat några tecken på att fara illa av detta. 
 

Det är fint att veta att man gör rätt

 
 
 

RSS 2.0